xcounter
Calendar Icon

Вбивство дитини бізнесмена у Києві: журналіст оприлюднив жахливі документи

03.12.2019 16:04 (Оновлено 03.12.2019 в 16:04)
Володимир Бойко, «Facebook»

​Першого грудня 2019 року в центрі Києва, біля ресторану «Маріо», відбулась очікувана подія – був розстріляний автомобіль вкрай «мутного» донецького бізнесмена В'ячеслава Соболева.

Соболев та його дружина залишились живими, але загинув трирічний син бізнесмена. 750 тис. доларів – така ціна життя дитини: саме цю суму не поділили Соболев та колишній заступник голови Вищого господарського суду України, також «донецький», Артур Ємельянов.

Те, що Соболеву жити недовго я зрозумів 15 листопада 2019 року, коли о 13:30 побачив Ємельянова в чорному автомобілі «Тойота Ленд Крузер 200» з номером держреєстрації АА 0075 (перепрошую, але останні дві букви недобачив), припаркованому біля Генеральної прокуратури України. Причиною мого спостереження за паном Ємельяновим стала інформація про те, що він домовився з першим заступником генерального прокурора Віталієм Каськом закрити кримінальне провадження, яке розслідувалось ГПУ в зв’язку з викраденням в Словаччині бізнесмена Максима Слуцького та замаху на викрадення бізнесмена Владислава Ізраіліта. Як встановили правоохоронні органи Австрії в ході проведення негласних слідчих дій, замовником злочину є Артур Ємельянов.

Читайте также: Стреляли в депутата - погиб ребенок: кто такой Соболев и кто может стоять за покушением

На підставі інформації австрійської поліції Генеральна прокуратура України 29 серпня 2018 року зареєструвала кримінальне провадження №42018000000002122, яке повністю розслідувалось самими прокурорами (хоча формально й рахувалось за Головним слідчим управлінням Національної поліції). Пізніше в ГПУ узнали, що Ємельянов, намагаючись випередити події, домовився з начальником слідчого управління ГУ НП в Київській області, де за заявою Ємельянова зареєстрували кримінальне провадження №12018110200004900 від 14.08.22018 – тільки вже за фактом, начебто, вимагання в Ємельянова грошей. Генеральна прокуратура забрала з обласної поліції ці провадження й об’єднала його з «прокурорською» справою, присвоївши об’єднаному провадженню номер 12018110200004900, оскільки він з’явився в ЄРДР на кілька днів раніше.

Так докладно я розповідаю про ці бюрократичні тонкощі для того, щоби пояснити, за що саме Касько взяв гроші з Ємельянова: під час зустрічі вони домовились, що Касько відправить об’єднану справу з Генеральної прокуратури в Головне управління Національної поліції в Київській області, де провадження, яке розслідувалось за фактом викрадення Слуцького й замаху на викрадення Ізраіліта, буде закрито. 15 листопада 2019 року Ємельянов відвідав Генеральну прокуратуру, а вже 18 листопада в ГПУ надійшов лист за підписом начальника Головного слідчого управління Національної поліції України Максима Цуцкірідзе з проханням направити «справу Ємельянова» в поліцію Київської області.

Власне це – тобто впевненість, що кримінальне провадження, яке розслідувалось за фактом викрадення Максима Слуцького та замаху на викрадення Владислава Ізраіліта, закрито – розв’язало Ємельянову руки й він, переконаний у власній безкарності, став розбиратись зі своїми «донецькими» ворогами. Але є нюанс, про який, вочевидь, Артур Станіславович не знав: Касько досі не знайшов матеріали справи й не передав їх у поліцію Київської області «на поховання», хоча ретельно шукав й навіть влаштував скандал підлеглим.

Річ у тім, що після того, як я узнав, що Касько взяв з Ємельянова гроші, матеріали цієї справа зникли з Генеральної прокуратури України й опинились у мене. Було так – заходжу я в ресторан «Солом’янська броварня», де зазвичай знаходжу флешки з таємними та цілком таємними документами, і очам не вірю: на гардеробі хтось залишив мені матеріали кримінального провадження №12018110200004900 від 14.08.2018 – усі 6 томів. І тепер я пропоную Віталію Каську викупити в мене цю справу, щоби відпрацювати хабар, отриманий від Ємельянова. Але не за гроші. Мене цікавить тільки припинення поборів зі спортсменів-парашутистів.

Для цього Каську треба усього-на-всього взяти на особистий контроль розслідування кримінального провадження відносно екс-міністра молоді та спорту Ігоря Жданова, а також відправити в Лук’янівське СІЗО соратника попсуй-міністра, який, власне, і допоміг Жданову організувати корупційні схеми – прокурора Києва Романа Говду. Ну, і пару разів викликати на допит чинного міністра Володимира Бородянського й пояснити йому, що треба, урешті-решт, виконати численні судові рішення та скасувати «Правила спортивних змагань з парашутного спорту». І тоді я з дорогою душею…

А доки цього не зроблено, я буду публікувати по 5 сторінок зі «справи Ємельянова» через день, чергуючи розповідь про витівки екс-судді Ємельянова з публікацією матеріалів НСРД відносно бой-френда Говди Євгенія Бамбізова. Подивимось, хто перший накладе на себе руки – Касько чи Говда.

На фото: лист начальника Головного слідчого управління Національної поліції України Максима Цуцкірідзе з проханням направити «справу Ємельянова» в поліцію Київської області. Цей лист коштував життя 3-річному сину В'ячеслава Соболева.

Читайте также: «Был одним из лучших»: самое личное о снайпере, обвиняемом в убийстве сына Соболева
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини