xcounter
Calendar Icon

Діра у бюджеті продовжує рости

02.03.2020 12:30

​Невиконання надходжень в бюджет за цей рік вже 18 млрд гривень. При цьому показники за лютий вражають своєю неоднозначністю.

Наприклад, ДМС не виконала планові показники на 6,3 млрд. гривень, але у свою чергу ДПС перевиконала план на 2,5 млрд. гривень. Тож виникає питання за рахунок чого ДПС виконала такий результат?

Щодо надходжень ПДВ теж є питання. Цей показник з урахуванням бюджетного відшкодування склав 145,3%, додатково зібрано 3,4 млрд. гривень. Крім цього у лютому 2020 року було відшкодовано 10,8 млрд. гривень. За інформацією ДФС практично всі заявлені до відшкодування суми було погашено. Начебто хороші новини. Начебто хороші новини. Проте від суб’єктів господарювання надходить інформація про накладення арешту на ПДВ рахунки підприємств, затримку із зняттям арешту після ухвал суду і традиційне блокування податкових накладних. Тож якщо подивитися не просто на цифри, а копнути глибше, то виходить, що ніяких чудес не буває і ДПС виконала план просто за рахунок разових чинників.

Зокрема, у лютому було підписано і затверджено судом мирову угоду між «Укртрансгазом» і «Укрнафтою» про визнання за «Укрнафтою» 2,06 млрд куб. м. газу у сховищах «Укртрансгазу». «Укрнафта» мала передати цей газ «Нафтогазу» за укладеним договором купівлі-продажу. На підставі даної операції виникли грошові зобов'язання «Укрнафти» з ПДВ. Це дозволило отримати орієнтовно 2,5-3 млрд.грн. ПДВ. Проте не все так радісно, адже у «Нафтогаз України» тепер виникає податковий кредит, який зменшить їхню сплату ПДВ вже у найближчому майбутньому.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини