xcounter
Calendar Icon

​IKEA вийшли на український ринок. Що далі?

15.05.2020 12:14 (Оновлено 15.05.2020 в 12:16)
Віктор Таран, «Facebook»

Прихід IKEA – знакова подія. На ринок вийшов сильний конкурент, який вплине на стратегію таких гравців як Епіцентр, “Нова Лінія”, Jysk.

1. Чи правда, що шведська корпорація IKEA офіційно розпочала свою роботу в Києві з онлайн-магазину?

Так, дійсно IKEA запустили в Києві онлайн-магазин у міському форматі - city store на базі ТРЦ Blockbuster. Однак оскільки в Україні діє карантин вони поки що почали працювати он-лайн. Імовірно оф-лайн вони запрацюють після часткового скасування карантину.

На початковому етапі це оптимальний формт, який дозволяє «провести розвідку боєм» на укранському ринку. Магазин, матиме оф-лайн та он-лайн продавців. Завдяки останнім можна, шукати продукти самостійно, через IKEA FAMILY.

Перший подібний об’єкт було відкрито 23 жовтня в варшавському ТРЦ Blue City на площі всього 4800 кв. м

2. Що для Ikea змінилось цього разу в Україні порівнянно з попередніми разами, коли вони хотіли зайти, але в них не виходило?

Для IKEA це не перша спроба вийти на український ринок. Але кожний раз вони відмовлялись через непередбачуваність та імовірну корупційність влади.

Цього разу ситуація була кардинально іншою.

Після перших двох невдалих спроб чергові переговори з компанією IKEA в Давосі декілька років тому провів безпосередньо Кличко. На переговорах він дав персональні політичні гарантії, що компанія матиме максимальне сприяння, якщо відкриє магазин у Києві. Звісно, після переговорів тривала кількарічна поточна співпраця, яка завершилась успіхом.

До речі, це далеко не перший успіх мера Кличка. Показово, що протягом кількох останніх років понад 60 відсотків усіх інвестицій та нових технологій в Україну приходять саме у столицю, що свідчить про довіру бізнесу та іноземних інвесторів до відкритості та прозорості процесів, які відбуваються в столиці.

3. Що з цінами?

Ціни адекватні та нижчі у порівнянні з багатьма іноземними та українськими виробниками. А оскільки зараз в Країні купівельна спроможність впала то для українців це гарна новина, оскільки можна купити якісні товари за нижчими цінами.

4. Які наслідки для українського ринку?

Прихід IKEA – знакова подія. На ринок вийшов сильний конкурент, який вплине на стратегію таких гравців як Епіцентр, “Нова Лінія”, Jysk. Останні точно будуть почувати себе дискомфортно. Однак від їхньої «міжвидової/міжмеблевої» боротьби точно виграє український споживач, який отримає кращий товар за нижчі ціни.

5. IKEA перша світова мережа яка прийшла на українські ринки?

Це не перший приїід великої мережі в Україну. Серед тих хто прийшов варто згадати H&M. До речі, вони теж почали свою роботу в Києві, що свідчить про високу довіру бізнесу до місцевої влади.

Звісно українцям цих двох мереж не достатньо. Тому влада в Україні, Києві та іншиї містах мають праювати над тим аби до нас приходили торгівельні мережі зі світовим імям.

Від цього виграє кожний українець.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини