xcounter
Calendar Icon

Вибрані твори Олександра Сухоліта. Скульптура, живопис.

19.05.2020 12:25 (Оновлено 19.05.2020 в 12:26)

З 18 травня 2020 року в Арт-галереї "Мануфактура" працюватиме виставка українського художника, скульптора, живописця та графіка Олександра Сухоліта під назвою "Вибрані твори Олександра Сухоліта. Скульптура, живопис".

.

За оцінками експертів Олександр Сухоліт є одним з найвидатніших скульпторів сьогодення в царині українського образотворчого мистецтва. Митця називають "живим" класиком, а його творчіть - сучасною архаїкою. Його ім'я вписане в енциклопедії, художні каталоги і мистецтвознавчі збірники.

Творчості Александра Сухоліта характерне прагнення до ідеалу, в процесі якого художник експериментує з різними видами, жанрами і техніками мистецтва.

В його роботах можна прослідкувати риси різних художніх епох без хронології: від Візантії до християнської іконографії, від античної класики до архаїчності палеоліту, від Відродження до модерну.

Живописець пройшов творчий шлях від академічного малюнку до власного розуміння форми та об’єму.

Особливе місце в роботах митця належить образу жінки. Вона - Мадонна, Єва, мати, любов, першоджерело життя. Цією темою пронизана вся творчість Олександра Сухоліта. Вона в скульптурі та графіці, у бронзі, глині, на папері. Його жінка - це втілення філософії, відповідь на одвічні питання пошуку істини, гармонії духовного та тілесного. Вона - світло, доброта та чистота. Такого відчуття та сприйняття своїх образів автор досягає використовуючи легкі лінії, заокруглені форми, прозорість та повітряність простору, ритм, рух.

Його образи - мандрівка у часі, поєднання реального та міфологічного.

Скульптури Сухоліта приваблюють своєю "архаїчною" пластикою та відчуттям

незавершеності.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини