xcounter
Calendar Icon

Що чекає туризм України в 2021 році

10.12.2020 09:32 (Оновлено 10.12.2020 в 09:32)
Олександр Лієв, «comments.ua»

Турбізнес серйозно постраждав в 2020-му.

І тих, хто зможе вийти з ситуації з новими стратегіями, антіхрупкими тактиками, чекає досить швидкий прорив. А ось тих, хто не зміг пристосуватися, переорієнтуватися, чекає стагнація і продовження потрясінь.

4 основних напрямки українського туризму:

Перший - міський туризм. Мегаполіси - Київ, Харків, Одеса, Дніпро, Львів.

Вони дуже постраждали від відсутності іноземних туристів в цьому кризовому році. Але поки вони не перебудувалися на внутрішньоукраїнський туризм, який зміг би хоч частково замінити іноземні туристичні потоки. Цей вид туризму точно потребує переосмислення. Має бути проведена велика робота, якою поки, схоже, ніхто не займається.

Другий напрямок - Причорномор'я, яке зараз складається з Миколаївської, Херсонської та Одеської областей. 2020 рік їх різко загальмував у розвитку. Серпень помилково обнадіяв великим потоком відпочиваючих тих, хто не поїхав в ту ж Туреччину. Але те, з чим зіткнулися "вимушені" туристи у причорномор'ї (ціни-сервіс-якість), навряд чи спонукатиме їх скоро повернутися. Турбізнес в цьому регіоні не робив ніяких висновків. Не було кооперації, між містами і областями. За 30 років так і не створили єдиних правил пляжної інфраструктури, стандартів курортних послуг. Значних позитивних зрушень для Причорномор'я у 2021-му не очікую.

Третій. А ось Приазов'є в новому році цілком може чекати прорив. За 2020-й регіон багато працював над стратегіями. Там відбуваються процеси кооперації, яких не було раніше. Маріуполь, Бердянськ, Генічеськ, Кирилівка об'єднуються в один туристичний регіон з спільними маркетинговими ідеями, стратегіями, просуванням. У 2021 році це дасть помітні сходи.

Четвертий - Карпати. Вони давно є провідним туристичним регіоном України, причому цілорічним. Але в 2020-му цієї туристичної перлини дісталося чи не найбільше. Коронавірус, транспортний локдаун, повінь... Однак в Карпатах - досвідчений актив турбізнесу. Є вміння кооперуватися, співпрацювати, бачити перспективу, вибудовувати стратегії. Упевнений, що вони зможуть отримати правильні уроки - і в 2021-му повернутися на рейки. Хоч це буде і непросто

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини