xcounter
Calendar Icon

Позвонкі, проходимці, смотрящі та решали перемогли професіоналів. Радник мера Зозуля Юрій почав формувати Експертні ради

27.12.2020 11:40
Юрій Зозуля, «Facenews»

​Мій досвід роботи з державою. У нас у владі та біля неї дуже багато "болтунів - проходимців решал" і майже немає експертів-професіоналів . Мабуть всі толкові та розумні вже виїхали з України.

Коли лікар каже, треба різати, бо гангрена, як би Вам не було страшно і не хотілося залишити кінцівку, а треба вірити йому і різати, бо загине все. Тому що, лікар - це ваш базовий експерт, пише Юрій Зозуля в Zozulya Blog.

Експертні ради - біля влади - це основний секрет процвітання розвинутих країн. Керівник більше презентує та координує, але стратегію, методи та повістку дня мають формувати виключно досвідчені експертні групи. Керівник має їм довіряти - довіряти беззаперечно, навіть коли владі це не подобається... на те вони і експерти.

Щоб радити меру - формуємо та систематизуємо експертне середовище по галузям. Реєструйтеся, щоб увійти в профільні експерні групи.

#KyivSmartCity https://forms.gle/Jyhs1bJDCkUSFxv56

#KyivFunCity https://forms.gle/dE9GYsAJgkWWhgSc8

#KyivSportCity https://forms.gle/HQzGUNhAaKkKdrf97

Нажаль, в Україні система визнання базових експертів та системних аналітиків - відсутня. Тут експерти всі і у всьому. Тому, ми відзначили свої критерії відбору.

Експерт - це фах & досвід & досягнення

З цими критеріями і сформуємо команду експертної ради, а 7 більш кваліфікованих та досвідчених увійдуть у вищий ешелон ради експертів, вони і будуть систематизувати всі експертні оцінки та приймати відповідальні рішення що радити меру, через мене, як офіційного радника.

Чого ж в України досі не сформована система експертних рад? Бо вони конкурують з "проходимцями". І "проходимці" перемогли, а у владі немає політичної волі, щоб сформувати експертні інституції та вірити тільки їм.

"Проходимців" часто називають "позвонки" вони з'являються у керівника "по звонку" знайомого, "позвонкі" зазвичай дуже говірливі та красномовні, вони "знають все" та дуже "швидко розбираються у всьому"... навіть без профільної освіти, вони знають де лизнути, де пошуткувати, вони кажуть те, що подобається керівнику та дуже легко входять в довіру, відслідковують тренди моди, комунікують з оточенням та пропонують прості та зрозумілі схематози, в них завжди багато вільного часу для зустрічей та перемов, вони завжди з подарунками на всі свята. "Проходимці", смотрящіє, решали, бариги, бездарі та болтуни з вуходавами виграли у експертів місця шептунів біля престолу.

Чого так??

Тому що, справжні експерти кажуть правду, що часто не подобається керівництву. Найчастіше науковці та IT-шники "костноязычные", не комунікабельні, не презентабельні, живуть у своєму світі та дуже нудно та незрозуміло доповідають в спеціальних термінах.. Вони завжди зайняті, бо вони на розриві та до них черга клієнтів.

Як показав досвід, більшість нових громад та науково технічних рад лягають під керівника, псевдо експерти не ефективні, закриваються від публічності та стають інструментом в проштовхуванні корисних інтересів.

Розумна влада шукає, мотивує та слухає експертів , дурна - любить, коли її лижуть.

Будемо сподіватись, що Київ - це розумне місто, та створемо дійсно експертну раду, по Американській чи Англійській моделі. Тільки так, інший шлях - це наше болото, а тут не дуже добре пахне.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини