xcounter
Calendar Icon

Чи можна їсти макарони без шкоди для фігури

25.05.2021 11:33
Светлана Фус, «Facebook»

​Багато людей асоціюють страви з макаронами з не зовсім здоровою їжею. Дійсно, надлишок мучного шкідливий для здоров'я.

Але якщо грамотно і відповідально підійти до вибору продукту, то вийде безпечне і корисне джерело багатьох поживних речовин.

Макаронні вироби (паста, італійською, буквально «тісто»), які виготовлені з твердих сортів пшениці головний інгредієнт італійської кухні. Не дарма існує так багато їх різновидів і кожен з них, врешті-решт, відмінно поєднується з різними соусами і гарнірами. Вони добрий спосіб втамувати голод. Але зважайте на склад і кількість соусів, які можуть додати надлишок калорійності і жирності стравам з пастою.

Макарони твердих сортів під час приготування краще не переварювати - це підвищує глікемічний індекс і калорійність страви. В Італії стандартно готують до ступеня al dente («на зубок», тобто сама середина виробу трохи недоварена і може здаватися напівсирою. Пам'ятайте, що 100 г сухих макарон після варки перетворюються в порцію вагою 250-300 г. Якщо вживати такі «правильні» макарони декілька разів на тиждень, то шкоди фігурі не буде.

Різні типи макаронних виробів мають італійські назви, що відповідають їхнім формам та розмірам. Тут і бантики, і трубки, і нитки, і стрічки та багато інших.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини