xcounter
Calendar Icon

Зрада на Херсонщині: поліцейські відгамселили військового, а суд намагається посадити його за ґрати

01.03.2023 13:32 (Оновлено 01.03.2023 в 13:32)

Між військовими та поліцією розбрат, градус напруги зростає. Може це саботаж, спровокований зовні, підтриманий ворожою агентурою та корисними ідіотами?

Ще не стихли безперервні артилерійські канонади на Херсонщині, ще досі гинуть цивільні на автобусних зупинках середмістя Херсону, а військові – на узбережжі та островах дельти Дніпра, загроза повторних спроб окупації – досить реальна, а дехто, схоже, вже готується до майбутніх виборів, не гребуючи нічим! І ЗСУ найбільше мабуть лякає інтриганів від політики. А точніше - зростаючий авторитет військових. Ой як не хочеться їм допускати до влади громадян, які кров’ю та потом відстоюють волю та майбутнє нації, які вже не змиряться з засиллям корупційних схем та розкраданням СВОЄЇ держави, за яку вони та їх побратими віддавали свої життя та здоров’я!

Хотів би помилятись, але побіжний аналіз подій, які зокрема відбуваються зараз на Херсонщині наштовхують на тривожні висновки:

- Якось на перший погляд зовсім нелогічно з початку року Херсонщину вивели з переліку територій, де відбуваються бойові дії, на підставі чого військовослужбовцям прибрали тут бойові виплати, але ніхто не відміняв найвищий ступінь боєготовності, зведення повноцінних фортифікаційних споруд;

- В результаті зміни статусу цієї території розширились повноваження поліції та відповідно обмежились права військових, зобов’язаних, не зважаючи на це, виконувати щоденні бойові розпорядження;

- Паралельно активізувались рекрутери щодо залучення новобранців до новостворених підрозділів спеціального призначення поліції, де декларуються кращі умови служби з вищою платнею (в такий от батальйон «Лють», наприклад, обіцяють брати, не зважаючи навіть на будь які проблеми зі здоров’ям!);

- Як тільки на посаду начальника Херсонської ОВА призначили колишнього очільника Херсонської поліції, якось одразу поліцейські почали значно прискіпливіше слідкувати за військовослужбовцями, іноді присікуватися, як кажуть, на рівному місці, перешкоджаючи фактично тим самим виконувати бойові завдання.

Простий це збіг?! Чи спланована стратегія загальної дискредитації військових з одночасним створенням альтернативної до ЗСУ силової структури?

Приведу як ілюстрацію реальний епізод, що стався нещодавно (і ще далеко не завершився!) у славетній Чорнобаївці під Херсоном:

Поліція затримала на блок-посту волонтерів, які везли на ремонт до Миколаєва екскаватор, потрібний військовим для риття окопів на бойових позиціях, під приводом того, що документи на нього відсутні. Документи на поламаний екскаватор, покинутий в зоні бойових дій! Волонтери викликали командира роти херсонського батальйону ТрО ЗСУ, який спробував пояснити поліцейським, що техніка необхідна для забезпечення виконання бойових завдань. Але поліцейські екскаватор не пропустили, після чого волонтери відвезли його назад до Чорнобаївки, а офіцер пообіцяв наступного дня оформити затребувані поліцейськими супровідні документи, щоб все ж таки відправити екскаватор на ремонт. Розмова була недовгою, але досить емоційною, не витриманою в межах цензури, насамперед з боку поліцейських , які до того ж образились на те, що їм не вдалося той екскаватор арештувати.

Поза тим на місце суперечок, спровокованих поліцейськими, встигли з’їхатися керівники обох сторін, і погодилися продовжити розмову у райвідділку поліції Суворовського р-ну міста Херсон. Зрештою після надання поліції пояснень капітаном Коржом М.П. – офіцером, який намагався переконати поліцейських у необхідності та правомірності відправки екскаватора на ремонт – близько першої години ночі усі роз’їхалися по домівках та місцях несення служби. Та за півгодини капітану Коржу передзвонили і попросили повторно прибути до відділку, не зважаючи на пізній час та комендантську годину, начебто для завершення якихось дрібних формальних процедур. Офіцер прибув разом з заступником командира батальйону з МПЗ, де його протримали близько години, після чого спеціально викликана оперативна група затримала капітана Коржа у брутальний спосіб, з побиттям, одяганням кайданків та моральним приниженням.

І що в результаті?! Бойовий офіцер, командир роти був затриманий та виключений з бойової роботи лише через те, що намагався забезпечити виконання бойового завдання зі зведення оборонних комунікацій! Далі поліція і прокуратура діяли супероперативно! Наступного дня офіцеру була оголошена підозра у кримінальному правопорушенні – нападі на поліцейських та намірі їх убивства, – яке передбачає кілька років ув’язнення! Ще за день відбувся суд щодо застосування запобіжного заходу, де прокурор вимагав тримання під вартою. Мабуть все сталося б саме так, як дуже хотіли поліцейські, але вони не врахували, що батальйон капітана Коржа має назву «ФЕМІДА», а значить його бійці та друзі трохи знаються на юриспруденції, і що в Миколаєві, виявляється ще є справедливі та кваліфіковані судді. Ухвала суду промовисто кваліфікувала дії правоохоронців, як НЕЗАКОННІ: прокурора – як порушника процесуальних норм, слідчого – як злочинця! Але ж історія на цьому не закінчена. Не зважаючи на усі намагання врегулювати конфлікт, у якому крім нашого офіцера НІХТО не постраждав, прокуратура подала апеляцію і наполягає на кримінальній відповідальності офіцера! На його зброю та засоби зв’язку досі накладено арешт під приводом проведення якихось експертиз, сенсу яких ніхто пояснити не може. Офіцеру досі загрожує буцегарня, його роті – деморалізація, батальйону – підрив боєздатності…

То що ж це? Самоуправство некваліфікованих низів чи спланована згори травля військових з метою їх системної дискредитації? Хотілося б почути оцінку цих подій від начальника поліції Херсонської області пана Ігоря Короля. Можливо, його втручання буде достатньо, щоб урезонити нездорові амбіції деяких його підлеглих? Цікаво, яку думку з цього приводу має новопризначений Голова Херсонської обласної державної адміністрації Олександр Прокудін?

А головне питання: хто зацікавлений у провокації розбрату між військовими та поліцією? Може це саботаж спровокований зовні, підтриманий ворожою агентурою та корисними ідіотами?! То до якого тоді рівня ці корисні ідіоти у нас вже дослужились?

Добре, якщо я помиляюсь, але як класик вчив:

«Бо навіть в яслах знають малі діти, що краще перебдіть, ніж недобдіти!.

Тому варто якомога раніше розібратися у цьому і, якщо необхідно буде, запобігти небезпечним тенденціям до розбрату між силовиками.

А ми – батальйон та добровольче формування «ФЕМІДА» – зі свого боку не поступимось ні крихтою правди і справедливості, відстоюючи права та честь свого побратима та ЗСУ загалом!

У перший день весни – засідання суду (Миколаївський апеляційний суд. Адреса: м. Миколаїв, вул. 68 Десантників, 2, відкрите засідання - о 12:00), який підтвердить або заперечить незаконність затримання офіцера поліцейськими та вимог прокуратури застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Прошу підтримки! Принаймні поширення цього мого допису. СЛАВА УКРАЇНІ!

Джерело: Facebook Oleksandr Martynenko, боєць 192 ТрО

https://www.facebook.com/oleksandr.martynenko.37/p...

Читайте також: Українців обскубуть ще більше, а залишки середнього класу доб’ють кувалдою
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини