xcounter
Calendar Icon

"Інформаційна війна - це не про диван більше": чому і як Ізраїль та Україна можуть програти у своїх війнах

16.11.2023 21:55 (Оновлено 16.11.2023 в 21:55)

Ось вам наочний приклад поразки Ізраїля в інформаційній війні.

Я з перших днів звертав увагу, як палестинці накривали контентом соцмережі. Аналіз в журналі Економіст показує, що станом на 19 жовтня пости на підтримку Палестини в 3,9 разів переважали пости на підтримку Ізраїля.

13 листопада міністр закордонних справ Ізраїля сказав, що в них 2-3 тижні завершити операцію, після цього опиратись тиску буде дуже складно. А минулого тижня американські дипломати з арабських країн передали депеші, що необхідно вжити гуманітарних заходів в Газі, інакше США втратять всіх арабських союзників.

Інформаційна війна, друзі, це не про диван більше. Як я викладав тут раніше - зараз інформаційний ефект може бути ціллю реальних бойових дій. На жаль, не врахувавши це Ізраїль опинився у дуже складній ситуації. Суть якої - знищення Хамасу, не зможе повернути йому тієї ролі і підтримки на міжнародній арені, яка в нього була. А я думаю, що ситуація буде ще складнішою по врегулюванню конфлікту, і незважаючи на військовий успіх - Ізраїль може вийти з цієї війни переможеним.

А в нас свої проблеми. Програш інформаційної війни в Угорщині і Словаччині - вже обернулось для нас втратами в розмірі 540 млн євро. Перемога Альтернативи для Німеччини, Трампа та інших - може взагалі обернутись для нас катастрофою.

Якщо ми зараз активно не займемося формування своєї підтримки на рівні західних суспільств, а не тільки еліт - то війна точно закінчиться для нас погано.

Як раніше писав FaceNews.ua, Що спільного між підривом Каховської ГЕС та збиттям MH17
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини