xcounter
Calendar Icon

Європа, США та Китай вигадали схему, як схилити Україну до перемовин з РФ

07.05.2024 12:08

Новина пройшла, не отримавши особливого резонансу та уваги. А мені здається, що вона просто виглядає ритуальною, а насправді дуже важливою.

Президент Франції Макрон зустрічався з лідером Китаю Сі Цзіньпінем.

За підсумками пан Сі пообіцяв не продавати Росії зброю. Це добре, але ми чудово розуміємо, що не критично. Тому що є товари подвійного призначення, є верстати та обладнання та, зрештою, є Північна Корея. Якій Китай може продавати все необхідне, а ті вже продадуть Москві. Транзит із збереженням обличчя.

Те, що це сказано вголос китайським лідером, є показовим. Але ж швидкого ефекту не дає. На цьому моменті всі й зосередилися, судячи з коментарів. Мене ж зацікавив другий меседж. Макрон підтримав і привітав готовність Сі Цзіньпіня переконати Україну та росію оголосити Олімпійське перемир'я на час Олімпійських ігор. Оцінили? Якщо Європа та США разом тиснуть на Київ, а Китай переконливо «попросить» Москву не стріляти під час Олімпійських ігор у Парижі – це може спрацювати. І буде гарною картинкою для всього світу.

А після ігор вже така коаліція поставить питання рубом перед Києвом та Москвою. Можете не стріляти? Чудово. Добре. І далі не стріляйте. Давайте продовжимо режим припинення вогню та почнемо переговори про міцний світ. Зустрічаємося… та де завгодно. Хто перший порушить – поганий. І буде покараний. Мені здається дуже реальний сценарій, який багатьом очевидний. І розпочнуться переговори.

Головне, з якими позиціями на нього вийдуть обидві сторони та які вимоги зможуть переконливо обґрунтувати та підкріпити. На користь грають терміни. Ігри розпочинаються 26 липня. Саміт з «Української Формули Світу» – у середині червня. Тож ми маємо час для підготовки правильної атмосфери переговорів. У нас – це в українського політичного керівництва, у дипломатії та в Українських Силах Оборони. Це плюс. У Москві чудово це розуміють. Це – мінус.

Працюємо. Кожен на своєму місці загальний результат. Будуватимуть прогнози щодо переговорів усі експерти, політики, блогери та бабусі біля під'їздів. Але я б радив менше слухати і нервувати. На сьогодні підсумок та шанси взагалі неможливо реально передбачати. Так що вся аналітика буде не надійнішою за ворожіння на картах…

Джерело: Sazonov / Official

Читайте також: "Допоміг Китай": чому РФ змогла швидко відновлювати і виробляти техніку для наступу на Україну
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини