xcounter
Calendar Icon

Доровський Олександр Вікторович

14.04.2023 17:01 (Оновлено 14.04.2023 в 17:02)

Голова наглядової ради ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров'я»

Народився 21 травня 1960 року.

Після школи з серпня 1977 року до січня 1981 року проходив строкову службу в армії.

З січня 1986 по лютий 1988 року служив у армії начальником розрахунку пускової установки, а потім виконував обов'язки командира стартової батареї Окремого ракетного дивізіону тактичного призначення у Конотопі, особовий склад якого нараховував 150 осіб.

Освіта

У 1984 року закінчив Харківський інститут механізації та електрифікації сільського господарства.

2007 року закінчив Харківський Національний фармацевтичний університет.

Має вчений ступінь «Доктор економічних наук» за спеціальністю «Економіка та управління національним господарством», професор, почесний професор Національного фармацевтичного університету.

Автор та співавтор понад 130 наукових праць.

Кар’єра у ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров'я»

  • З жовтня 1998 року працював начальником технічного відділу забезпечення та обслуговування виробництва ТОВ «Фармацевтична фірма «Здоров'я».
  • З вересня 1999 року - технічний директор ТОВ «Фармацевтична фірма «Здоров'я».
  • З лютого 2002 року - генеральний директор ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров'я».
  • З липня 2018 року - голова наглядової ради ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров'я».

Нагороди:

Має орден «Гордість економіки» за видатні трудові досягнення (2016 р.)

Також нагороджений орденом «Гордість країни» за вагомий внесок у розвиток фармацевтичної компанії «Здоров'я» (2015 р.).

Має орден "За заслуги" ІІ ступеня (2013 р.).

Лауреат загальнонаціональної програми «Людина року-2009» у номінації «Менеджер року».

"Заслужений фармацевт України" (2008 р.).

Почесна грамота Харківської обласної державної адміністрації «Найкращий роботодавець року» (2006 р.)

Диплом лауреата міжнародного конкурсу "Європейська якість" (2005 р.).

Відзнака МВС України «За сприяння органам внутрішніх справ України (2005 р.)

Медаль «Ділова людина України» (2004 р.).

Орден "За заслуги" ІІІ ступеня (2004 р.).

Почесна грамота фармацевтичної Асоціації України (2004).

Почесна грамота Київської районної ради міста Харків (2004).

Відзнака Харківського міського голови "350 років заснування Харкова 1654-2004" (2004 р.)

Подяка Кабінету Міністрів України за вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток м. Харкова (2004 р.)

Почесна грамота фармацевтичного управління ХОДА (2004).

Пам'ятний Золотий знак компанії (2003).

Диплом переможця IV Національного рейтингу фармгалузі України у номінації «Найкращий керівник у сфері виробництва» (2003 р.).

Почесна грамота Фармацевтичної Асоціації України (2002 р.).

Доровський Олександр Вікторович

Керування компанією

У 2002 році компанія випускала 89 найменувань лікарських засобів.

З 2002 року залучено європейські інвестиції та повністю реконструйовано з нуля весь завод. Під керівництвом Олександра Доровського почався безперервний розвиток компанії.

За 2002-2005 роки реконструйовані відповідно до вимог GMP (Good Manufacturing Practice - Належної виробничої практики) та оснащені сучасним європейським обладнанням цеха підприємства - ампульний цех, цех готових лікарських засобів, фітохімічний цех. На базі компанії «Здоров'я» обладнано лабораторії комплексного контролю якості виробляємих препаратів.

У 2005 році Доровський створив та очолив на базі підприємства кафедру промислової фармації та економіки НФаУ.

У 2006 - побудовано та запущено новий цех готових лікарських форм.

2007 рік - Олександр Доровський ініціював створення відділу фармацевтичної розробки та аналітичних досліджень для проведення розробки нових фармацевтичних препаратів фахівцями компанії «Здоров'я», виведення на ринок України найсучасніших лікарських засобів європейської якості, що використовуються у світовій практиці.

Щорічно компанія "Здоров'я" виводить на ринок Україні в середньому по 15 нових препаратів. Однією з переваг компанії є те, що у портфелі компанії «Здоров'я» є препарати усіх фармакотерапевтичних груп рецептурного та безрецептурного відпуску.

У 2015 було збудовано цех повного циклу виробництва м'яких желатинових капсул.

2016 рік – 12 виробничих ділянок компанії «Здоров'я» сертифіковані відповідно до вимог GMP, на виробництві діють системи управління на базі вимог міжнародних стандартів ISO 9001:2015, ISO 14001:2015.

У 2020 році компанія «Здоров'я» отримала сертифікат відповідності вимогам Належної виробничої практики ( Good Manufacturing Practice - GMP) Європейського Союзу

2021 - Запущено виробництво нових форм випуску - це гормональні спреї, лінійка рідких лікарських форм у вигляді стиків (саше), препарати у формі шипучих таблеток.

У 2022 році компанія випускає вже більше 510 найменувань лікарських засобів у 22 видах лікарських форм. Зокрема, це таблетки, шипучі таблетки, ампули, карпули для стоматології, капсули, розчини, краплі, гелі, креми та мазі (включаючи гормональні), аерозолі та спреї (включаючи гормональні). Також компанія випускає м'які капсули, суспензії та емульсії, сиропи, порошки, стики (саше), настойки та еліксири.

Під керівництвом Олександра Доровського компанією виведено на ринок 14 оригінальних препаратів - Апіпрост, Артифлекс крем, Глутаргін, Глутаргін Алкоклін, Інфларакс, Кардіоаргінін, Плантаглюцид, Проалор, Факовіт, Фітоліт, Фладекс, Флора, Флорісед, Хепідерм плюс крем.

В останні роки портфель розширився вітамінами в м'яких желатинових капсулах, кортикостероїдними препаратами у формі кремів та мазей, лінійкою назальних спреїв, педіатричними препаратами, новими препаратами імуномодулюючої, антибактеріальної та антигельмінтної дії, лінійкою очних крапель протиглаукомної та антимікробної дії.

У 2022 році на етапі розробки та реєстрації знаходиться 65 препаратів.

Сьогодні ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров'я» входить до п'ятірки провідних фармвиробників України та є одним із лідерів за обсягами експорту продукції до країн ближнього та далекого зарубіжжя. У компанії працює понад 1700 співробітників.

«Здоров'я» надає підтримку науці – це спонсорська допомога у проведенні профільних заходів для лікарів, участь у всеукраїнських та міжнародних наукових виставках та конференціях.

Компанія надає спонсорську допомогу НФаУ, є базою для проходження практики та працевлаштування випускників вузів.

З 2002 року під керівництвом Олександра Доровського успішно розвивається експортний напрямок компанії. Сьогодні «Здоров'я» постачає лікарські засоби більш ніж до 20 країн ближнього та далекого зарубіжжя. По державним тендерам здійснюються планові поставки препаратів до Іраку та Ємену.

По списку препаратів, що використовуються при лікуванні COVID-19 здійснюється експорт до Республіки Узбекистан, Молдови, Киргизстану, Таджикистану та Монголії. «Здоров'я» виграло тендер МОЗ Монголії на постачання противірусних препаратів.

За останні роки компанія «Здоров'я» взяла участь у міжнародних виставках CPhI у Німеччині (Франкфурт-на-Майні), Middle East & Africa в Абу-Дабі (Об'єднані Арабські Емірати), Vietnam Medipharm Expo.

У 2015 році розпочалася робота з країнами Євросоюзу – відбулось постачання лікарських препаратів до Польщі, був укладений контракт із Німеччиною.

У 2016 році був підписан контракт співпраці з американською компанією «Unicity» для спільного виведення на український ринок нових лікарських препаратів.

У 2017 році Олександр Доровський у складі делегації від Харківської області відвідав в США цілу низку компаній та відомств, які виявили готовність до співпраці з українською стороною для розвитку економіки держав.

У 2021 році розпочато проект контрактного виробництва фармацевтичних препаратів для Словаччини.

Роль у розвитку українського спорту та підтримка молодих чемпіонів.

З 2015 по 2019 р. обіймав посаду першого віце-президента Асоціації спортивної боротьби України. Ініціатор створення організації "Федерація спортивної боротьби міста Харкова", а також проведення у Харкові щорічного турніру з боротьби пам'яті заслуженого тренера України Леоніда Дуная.

У 2015 році за підтримки Олександра Доровського у Харкові пройшов уперше чемпіонат України одразу за трьома видами боротьби

У 2016 році у Харкові вперше в історії України пройшов клубний чемпіонат світу з вільної боротьби. Клуб "Здоров'я" посів почесне третє місце. Перемога українських спортсменів підвищила авторитет країни у всьому світі.

У 2016 році компанія «Здоров'я» стала титульним спонсором української збірної зі спортивної боротьби на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро.

Олександр Доровський надав підтримку багатьом іменитим слобожанським спортсменам. Серед них співробітниками компанії «Здоров'я» були відомі на весь світ спортсмени: Юлія Ткач, чемпіонка світу 2014 року та триразова чемпіонка Європи, чемпіонка європейських ігор 2019 року; а також зірка боксу світового рівня – Сергій Федченко, інтерконтинентальний чемпіон з боксу (за версією IBF), чемпіон Європи (за версією WBO).

Сьогодні компанія підтримує молоде покоління талановитих борців. Це співробітники «Здоров'я» - Ілона Прокопивнюк, дворазова бронзова призерка чемпіонату Європи 2018, 2022 року, триразова призерка чемпіонату світу U23, чемпіонка Європи серед молоді U23 2018; це Каміль Керимов бронзовий призер чемпіонату Європи 2021 та Світу 2022; а також Мухаммед Алієв – бронзовий чемпіон Європи серед кадетів, золотий чемпіон Світу U23, золотий чемпіон турніру «Меморіал Білла Фаррела» 2022 року в США.

У 2022 році в умовах воєнного часу компанія "Здоров'я" з перших днів війни підтримувала харківських спортсменів. У вересні Ілона Прокопивнюк стала бронзовою призеркою чемпіонату Світу, у жовтні Каміль Керимов став бронзовим чемпіоном світу з вільної боротьби U23, у листопаді Мухаммед Алієв завоював золото на турнірі меморіалі Білла Фаррела в США.

Олександр Доровський привітав спортсменів та відзначив: «Ми зробили усе можливе, щоб наші спортсмени взяли участь у змаганнях, довели міць та незламність нашого народу. Завдяки нашим хлопцям та дівчатам підіймався наш прапор, лунав наш гімн. Це надзвичайно важливо і для спортсменів, і для України».

Благодійна діяльність

Понад 15 років компанія «Здоров'я» надавала допомогу Комарівському дитячому будинку-інтернату у с. Південний для дітей із ДЦП. Був отремонтований будинок інтернату, встановлені техніка та меблі, створені медичний та стоматологічний кабінети, оснащені необхідним обладнанням.

З 2019 року компанія «Здоров'я» опікується дитячим хоспісом міської дитячої лікарні №5.

За ініціативи Олександра Доровського створено благодійний фонд «Здоров'я», який надає підтримку незаможним верствам населення міста Харкова. У Київському районі міста Харкова з 2015 року відкрито безкоштовні медичні діагностичні кабінети для пенсіонерів, де вони проходили попереднє обстеження, та кабінет безкоштовної юридичної консультації.

Усі ветерани та учасники Другої світової війни, які працювали в компанії «Здоров'я» та вийшли на пенсію, отримують щоквартальну матеріальну допомогу, медичну опіку та необхідні лікарські засоби.

З 2014 року неодноразово прямувала гуманітарна допомога до лікарень, які надавали невідкладну медичну допомогу бійцям, що постраждали у зоні проведення АТО. Медикаменти були направлені до Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства оборони, МНС України, до Ізюмської центральної міської лікарні, військової частини А-3306 Харкова, Обласної лікарні ім. Мечникова та до військової частини А 4615 у Дніпропетровську. Трудовий колектив фармацевтичної компанії "Здоров'я" нагороджений почесною грамотою за активну громадську позицію та допомогу учасникам АТО.

Починаючи з 24 лютого 2022 року підприємство продовжує працювати та виробляти якісні та доступні ліки для українців.

«У надскладні часи для нашої країни, коли йде війна, коли Харків кожного дня обстрілюють та гинуть люди — колектив компанії працює кожен на своєму місці. Працівники продовжують займатись працею, роблять усе можливе, щоб в українців були доступні життєво-необхідні ліки. З першого дня широкомасштабної війни компанія «Здоров’я» підтримувала та продовжує підтримувати всіх, хто на своєму місці наближає Перемогу, надає гуманітарну допомогу там, де вона вкрай необхідна», — заявляє Олександр Доровський.

За ініціативи Олександра Доровського, з перших днів військової агресії проти України компанія «Здоров’я» надає величезну підтримку армії – передає ліки, закуповує квадрокоптери і генератори, передає та ремонтує автомобілі ЗСУ (усього на потреби ЗСУ передали 20 автомобілів, у тому числі броньований автомобіль Mercedes G-500 для спеціального підрозділу, автобус та екскаватор), перераховувує гроші на військову амуніцію. Усю допомогу доставляли прямо у військові частини керівництво та співробітники компанії.

В умовах військового стану, авіаційних бомбардувань та активних бойових дій у м. Харкові та Харківській області під керівництвом Олександра Доровського компанія надавала гуманітарну допомогу лікарням, закладам охорони здоров'я, військовослужбовцям, територіальній обороні та цивільному населенню. Було надано допомогу міській клінічній лікарні №17, міській клінічній лікарні №25, військовим частинам 3306 та А0409, управлінню станції швидкої медичної допомоги. Керівництвом та співробітниками компанії було організовано постачання аптечок першої допомоги до бомбосховищ на станціях метрополітену, для забезпечення літніх людей, дітей та жінок.

За час запровадження військового стану підприємство неодноразово здійснювало постачання лікарських засобів до Головного Управління Міністерства внутрішніх справ Харківської області, спеціальних підрозділів поліції, КП "Харківські теплові мережі".

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини