xcounter
Calendar Icon

Маленко Григорій Сергійович

05.02.2024 18:28 (Оновлено 05.02.2024 в 18:58)

​Gregory (Grygorii, Hryhorii) Malenko (нар. 17 червня 1986, м. Київ, Українська РСР) — український підприємець, експерт з управління онлайн-репутацією та SERM-спеціаліст, засновник MediaMonitoringBot. З 2017 року відомий благодійник та волонтер, а з 2020 року депутат Київради від партії Голос.

Ранні роки та освіта

Після закінчення загальноосвітньої школи вступив до Київського політехнічного інституту за спеціальністю «Програмне забезпечення автоматизованих систем», який закінчив у 2009 році.

Кар'єра і підприємництво

У 2007 році, ще до закінчення університету, Григорій Маленко почав працювати у київському офісі компанії «Innovative Marketing Ukraine» («IMU») проектним менеджером з розробки та просування програмного забезпечення на північно американському ринку.

З 2009 року працював директором по розробці, а з 2011 року — директором з маркетингу та розвитку медіа-холдингу ОБОЗ.ua і займався розвитком порталу «Обозреватель». У 2010 році за сприяння Григорія Маленка пройшли ребрендинг і редизайн порталу «Обозреватель». Головним завданням Маленка було об'єднати медіа-ресурси холдингу під єдиний бренд — «Обозреватель»

SERM

Наприкінці 2011 року Григорій Маленко заснував агентство «SERM» (Search Engine Reputation Management — управління репутацією в пошукових системах), яке було першим українським агентством управління онлайн-репутацією.

У 2014 році SERM стало агентством комплексного управління репутацією в інтернеті. З того часу агенція постійно посідає топові позиції в рейтингах на ринку управління онлайн репутації.

Григорій Маленко заснував агентство «SERM»

MediaMonitoringBot

У 2019 році Григорій Маленко запустив MediaMonitoringBot — Telegram-бот, який здійснює оперативний моніторинг українських ЗМІ. Сервіс розробила команда агентства «SERM», але проект представили, як автономну бізнес-одиницю, чим вона згодом й стала.

У грудні 2019 року Григорій Маленко отримав грамоту від Командування об’єднаних сил ЗСУ, підписану Валерієм Залужним "за вагомий внесок в інформаційну боротьбу та протидію російській пропаганді, високий патріотизм та спільну боротьбу за Незалежність України.

За опитуваннями серед PR спеціалістів України більше половини професійних PR консультантів та представників профільних агенцій використовують MediaMonitoringBot, як основний інструмент для оперативного моніторингу ЗМІ України.

Освітня та громадська діяльність

З 2016 року Григорій Маленко, як запрошений експерт, співпрацював із Києво-Могилянською бізнес-школою. Зокрема, він читає лекції на тему: «SERM & SMRM — Управління репутацією в пошукових системах і соціальних медіа». Григорій Маленко також колумніст профільних видань AIN, MMR.

У 2017 році Маленко заснував фонд “Дарничани”, для допомоги літнім людям, людям з обмеженими можливостями, сиротам. У травні 2022 року фонд запустив проект “Україна — велика родина”, спрямований на допомогу багатодітним сім’ям, які постраждали в ході російсько-української війни.

У 2021 році створив ГО “Парк Срібний Кіл” та став ініціатором створення парку площею 7.54 га навколо озера Срібний Кіл у Дарницькому районі міста Києва.

Роботи з проектування парку навколо озера розпочалося у 2021 році під керівництвом Григорія Маленка, голови ГО «Парк Срібний Кіл» та депутата Київської міської ради.

Після російського вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року, Маленко почав волонтерити, допомагати батальйонам ТрО з різних районів столиці постачанням необхідного.

У червні 2022 року він став одним з ініціаторів позбавлення Мінська статусу міста-побратима Києва, а у вересні 2022 року закликав міжнародну ІТ-спільноту ввести обов'язковий тест на адекватність для it-спеціалістів з російським громадянством.

З 2023 року через велику кількість запитів від військових його Фонд почав допомагати в оснащені Сил оборони та передав різним підрозділам ЗСУ декілька десятків автомобілів, багато амуніції, засоби захисту, а також те, що було першочергово потрібно.

В грудні 2023 року командування сил підтримки ЗСУ нагородили Григорія Маленка почесною військовою відзнакою "Хрест підтримки" першого ступеня.

Політична кар'єра

У 2015 році Григорій Маленко почав кар'єру в політиці. Приєднався до об'єднання «Самопоміч». Був членом громадської ради при МВС України. З 2015 року очолював Дарницьку районну організацію. У 2017 році увійшов до складу виконкому «Самопоміч» у Києві.

У 2018 році очолив київський міський виборчий штаб Андрія Садового на виборах президента України. Григорій Маленко був заявлений під № 35 у списку кандидатів на дострокові парламентські вибори від партії влітку 2019 року.

У 2020 році очолив київський виборчий штаб політичної партії Голос та був включений до виборчого списку партії у Київраду під № 5.

1 грудня 2020 р., під час першого пленарного засідання Київської міської ради IX скликання, склав присягу та отримав посвідчення депутата Київради. Раніше Григорія Маленка було обрано головою фракції партії «Голос» в Київраді.

З 2020 року перебував на посаді першого заступника голови постійної комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Київської міської ради. У жовтні 2021 року був автором проекту рішення звернення Київради до Міністерства культури та інформаційної політики України щодо передачі будівлі Костелу святого Миколая у Києві римо-католицькій громаді.

У липні 2021 року Маленко став членом політради політичної партії «Голос».

У грудні 2022 року Міністр закордонних справ Тайваню Джозеф Ву, голова Благодійного фонду «Дарничани» Григорій Маленко та київський міський голова Віталій Кличко підписали меморандум про фінансуванням Тайванем закупівлю генераторів для Києва. На початку січня 2023 до Києва надійшли перша партія генераторів.

Скандали

У лютому 2021 року Маленко підтримав виключення із фракції депутата Костянтина Богатова, який вдарив коміка Влада Капицю під час його виступу.

9 грудня 2022 року на сесії Київради Маленко запропонував внести до бюджету міста Києва на 2022 рік правку про збільшення орендних ставок на земельні ділянки під житлову забудову до 12% з метою примноження надходжень до міського бюджету та збільшення ефективності використання землі в столиці. Спочатку правку було підтримано, але після позачергової перерви депутати відхилили її, посилаючись на бюджетний регламент. Натомість, Віталій Кличко підтримав пропозицію та дав доручення профільному заступнику доопрацювати її і подати на наступне засідання згідно з процедурою. На сесії 16 грудня Маленко знову підняв питання внесення правки до бюджету. Секретар Київради запевнив, що профільні департаменти працюють над цим питанням.

Хобі

Григорій Маленко пропагує аматорський спорт. Був учасником міжнародних стартів з марафону та успішно подолав марафонську дистанцію в Берліні, Лондоні, Нью-Йорку та Парижі. У липні 2018 року в складі української команди Live.Love переплив Босфор та отримав статус інтерконтинентального плавця.

Родина

Одружений на Олені Маленко й має двох синів та двох доньок.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини