xcounter
Calendar Icon

Президент Каталонії: Мадрид де-факто ввів надзвичайний стан в автономії

Президент автономної області Каталонія Карлес Пучдемон заявив, що Мадрид де-факто ввів надзвичайний стан в автономії, повідомляє Європейська правда з посиланням на EL Mundo.

За словами Пучдемона, уряд Каталонії став жертвою агресії, координованої поліцейськими силами Міністерства внутрішніх справ Іспанії, з тим щоб не дати каталонцям провести референдум.

Дії Мадрида він назвав "демократичним неподобством" і додав, що той перетнув "червону лінію, і тепер його нічого не відрізняє від авторитарних і репресивних режимів".

"Поліцейські дії в різних місцях, арешти високопоставлених чиновників і співробітників, залякування засобів масової інформації, намагання блокувати рахунки уряду, закриття веб-сторінки... Це неприйнятна ситуація для демократії", - сказав він.

У середу, 20 вересня, поліція Іспанії провела рейд в дев'яти урядових будівлях Каталонії у справі про підготовку референдуму про незалежність і затримала 12 чиновників.

Серед затриманих "права рука" віце-президента Каталонії Жозеп Марія Жове.

14 вересня влада Каталонії оголосила про початок кампанії за незалежність від Іспанії, незважаючи на різку критику з боку Мадрида, який називає його антиконституційним.

16 вересня понад 700 каталонських мерів вийшли на демонстрацію у Барселоні на підтримку референдуму про незалежність Каталонії від Іспанії. Референдум планують провести 1 жовтня.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини