xcounter
Calendar Icon

​Рибалка "приписав" радикалам «банківський» закон БПП

26.03.2019 13:33 (Оновлено 26.03.2019 в 13:36)

Народний депутат від РПЛ Сергій Рибалка продовжує маніпулювати фактами. Цього разу нардеп "приписав" радикалам Закон, текст якого розробили представники фракції "БПП".

Йдеться про Закон "Про споживче кредитування".

Він набув чинності у 2017 році. Документ розширив права позичальників та передбачив збільшення зобов'язань кредиторів.

Цей Закон знайшов своє відображення у постанові Верховного суду від 20 лютого 2019 року. У своєму рішенні суд, розглядаючи спір з "Приватбанком" про стягнення заборгованості за кредитним договором, вказав на нікчемність пункту про комісії (щомісячна сплата винагороди за надання фінансового інструменту). Простіше кажучи - заборонив банкам нараховувати додаткові проценти за кредитами, інформує видання fakty.ua

Радикал Рибалка зробив з цього приводу допис у Facebook, в якому зазначив, що начебто саме він з колегами по партії був ініціатором Закону "Про споживче кредитування".

"Рішення Верховного Суду стосується кожного позичальника, хто взяв або збирається взяти споживчий кредит у банках:

- встановлення додаткових комісій і зборів, які не пов'язані напряму з кредитом, є незаконним;

- після закінчення дії кредитного договору банк не має права нараховувати відсотки (якщо це не прописано в самому договорі).

Все це ми! передбачили у нашому законі про споживче кредитування ще 2016 року. А 2017-го він набрав чинності у повному обсязі. Але дослідження наших експертів спільно з USAID доводять: банки продовжують порушувати закон", - написав радикал.

Однак, насправді, серед ініціаторів законопроекту є лише один представник від РПЛ - Рибалка. Решта - представники БПП (4), "Народного фронту" (3), "Волі народу" (1). Таким чином називати Закон "Про споживче кредитування" «нашим» збоку радикалів – щонайменше маніпуляція.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини