xcounter
Calendar Icon

Держзрада: Офіс Генпрокурора зареєстрував понад 430 проваджень у 2022 році

21.04.2022 12:31 (Оновлено 21.04.2022 в 12:31)

З початку 2022 року станом на кінець березня Офіс Генпрокурора зареєстрував 431 кримінальне провадження за ст. 111 “Державна зрада”. Про це йдеться у відповіді на запит Руху ЧЕСНО.

Державна зрада

Із майже півтори тисячі проваджень, які були відкриті з січня 2013 по березень 2022 року, лише 18% справ були передані до суду.

Водночас повідомляємо, що результати судового розгляду кримінальних проваджень узагальнюються у звітності Державної судової адміністрації України”, — йдеться у відповіді ОГП. Рух ЧЕСНО надіслав інформаційний запит, аби отримати ці дані.

Що стосується проваджень, які відкрили до 2012 року, то розпорядником такої інформації, як повідомили Руху ЧЕСНО в ОГП, є Міністерство внутрішніх справ.

Наша організація веде Реєстр держZрадників. Важливо не просто зберегти ці прізвища для політичної пам’яті, а й відстежувати судові процеси. Винні мають бути покарані. Після перемоги маємо зробити все, щоби держзрадники і колаборанти не отримали представницькі мандати чи важливі посади. Ми бачимо, що піки реєстрації проваджень припали на 2014 та 2022 роки. Це початок тимчасової окупації українського Криму та початок повномасштабної війни на території України. Разом з тим ми бачимо, що до суду доходить не так багато справ і найбільшу кількість прокурори подали 2016 року”, — наголошує Віта Думанська, лідерка Руху ЧЕСНО.

Нагадаємо, раніше ОГП на запит Руху ЧЕСНО повідомляла, що з 2014 року до березня 2022 року було виявлено понад 2000 фактів держзради.

До наповнення Реєстру держZрадників вже долучилося Національне агентство з питань запобігання корупції, інформацію про посадовців-колаборантів передають і правоохоронні органи.

На сьогодні у Реєстрі вже зібрано інформацію про понад 100 осіб. Аналітики Руху ЧЕСНО продовжують перевіряти інформацію і додавати колаборантів та держзрадників у реєстр. Долучитися до цього можуть і всі охочі. Якщо ви дізналися про співпрацю представників влади чи медіа з окупантами, повідомте про це Руху ЧЕСНО. Для цього можна заповнити форму за посиланням або написати на пошту [email protected].

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини