xcounter
Calendar Icon

Суд заборонив партію "Опозиційна платформа – За життя"

20.06.2022 15:21 (Оновлено 20.06.2022 в 15:21)

Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова заборонив діяльність політичної партії "Опозиційна платформа – За життя".

"20 червня 2022 року колегія суддів Восьмого ААС завершила розгляд адміністративної справи №857/8/22 про заборону політичної партії "Опозиційна платформа - За життя". Інформуємо про те, що судом задоволено позовні вимоги Міністерства юстиції України: заборонено діяльність політичної партії "Опозиційна платформа - За життя", – повідомляється на сайті суду.

Кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень передали у власність держави. Це рішення можна оскаржити протягом 20 днів у Верховному Суді.

Розгляд справи по ОПЗЖ сукупно тривав 5-6 годин — найдовше з-поміж усіх інших справ по забороні партій, повідомляє рух "Чесно". Перша частина засідання почалася ще у минулий четвер, але тоді розглянути справу та прийняти рішення не встигли та оголосили перерву до понеділка. Також це перша партія, яка захищається й бере участь у розгляді справи. За інформацією представниці Мін'юсту, представник від ОПЗЖ брав участь у засіданні через відеоконференцію.

Через те, що суд не допустив журналістів на до зали засідань, аргументи сторін процесу не відомі й стануть доступними лише після оприлюднення повного рішення суду. Формально всі засідання по забороні партій є відкритим, втім на більшість з них журналістів не допускають без пояснення причин або ж посилаються на карантинні обмеження.

Раніше Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив діяльність таких проросійських партій:

  1. "Опозиційний блок";
  2. "Соціалісти";
  3. "Справедливість та розвиток";
  4. "Держава";
  5. "НАШІ";
  6. "Блок Володимира Сальдо";
  7. Соціалістична партія України;
  8. партія Шарія;
  9. "Ліва опозиція"
  10. "Союз лівих сил"

Нагадаємо, 12 травня партія "Опозиційна платформа – За життя" офіційно припинила діяльність у Верховній Раді. У парламенті створили депутатську групу "Платформа за життя та мир". До її складу увійшли 25 колишніх нардепів від ОПЗЖ.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини