xcounter
Calendar Icon

Журналіста Макса Левіна, тіло якого знайшли під Києвом, стратили російські солдати - розслідування RSF

Загиблі в перші тижні війни український фотожурналіст Макс Левін та військовий Олексій Чернишов, який його супроводжував, були холоднокровно страчені російськими військовими,

повідомляють

Репортери без кордонів (RSF) у своєму розслідуванні.

"Докази, зібрані RSF, вказують на те, що український фотожурналіст Макс Левін і його друг, який був з ним, були страчені російськими військовими — ймовірно, після допитів і тортур, у день їх зникнення, 13 березня 2022 року", - йдеться у розслідуванні.

Для розслідування загибелі журналіста, Репортери без кордонів повернулися на те місце, де 1 квітня було виявлено тіла Левіна та військовослужбовця Олексія Чернишова. Група нарахувала 14 кульових отворів в обгорілій частині їхньої машини.

Левін, ймовірно, був убитий одним або двома пострілами зблизька, а Чернишов міг бути спалений живцем — про це свідчать докази, зокрема розташування його тіла.

Репортери без кордонів заявили, що поблизу також було виявлено сліди перебування російських військових: упаковки продуктів харчування та пластикові столові прилади, які все ще можуть містити сліди ДНК.

Левін і його супроводжувач, згідно з матеріалами розслідування, шукали зниклий безпілотник фотографа у лісі, де була російська армія.

За даними RSF, вбивство могло бути скоєно військовослужбовцями 106 повітряно-десантної дивізії або бійцями спецназу. Командує 106 дивізією полковник Володимир Селіверстов.

RSF передала докази українській владі.

Нагадаємо, що 1 квітня після тривалих пошуків у районі села Гута Межигірська на Київщині поліція знайшла загиблим фотографа та документаліста Макса Левіна.

13 березня Максим у супроводі Олексія Чернишова, військовослужбовця та в минулому фотографа, вирушив у Гуту Межигірську, щоб документувати наслідки російської агресії. Вони залишили машину та пішли в бік села Мощун. Відтоді зв’язок з обома зник.

22 березня друг і колега Левіна Маркіян Лисейко повідомив про його зникнення.

Біографія і професійний шлях

Макс Левін народився на Київщині 7 липня 1981 року. З 15 років він мріяв стати фотографом. Юнаком Максим відвідував фотогурток і знімав на дзеркальний Київ-98. Після школи здобув освіту за фахом "інженер компʼютерних систем" у Київському політехнічному інституті й працював фотожурналістом.

Він співпрацював як фотокореспондент, документальний фотограф та оператор із багатьма українськими та міжнародними ЗМІ, зокрема Reuters, Associated Press, BBC, TRT World, LB.ua та Hromadske. Його фотографії публікували Wall Street Journal, Time, Breaking News Poland, EU Agenda, World News, The Moscow Times, Vatican News та Радіо Свобода.

Більшість його документальних проєктів пов’язані з війною в Україні.

"Кожен український фотограф мріє зробити фото, яке зупинить війну", — пояснював журналіст.

Разом із Маркіяном Лисейком у 2014 році Левін заснував присвячений військовим проєкт AFTER ILOVAISK afterilovaisk.com задля збереження та переосмислення значення подій серпня 2014 року військовими, їхніми родинами та громадянами України загалом. Максим був одним із тих, кому вдалося вибратися живим з Іловайського котла.

З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого Левін працював на Київщині.

Окрім журналістських робіт, він створив десятки фото- і відеопроєктів для гуманітарних організацій, таких як Всесвітня організація охорони здоров’я, UN, UNICEF, OSCE, UN Woman.

У Макса Левіна залишились четверо неповнолітніх синів, цивільна дружина та літні батьки.

Как ранее писал FaceNews.ua, Погиб от того, чем жил: на войне убили известного документалиста и фотографа Макса Левина
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини