xcounter
Calendar Icon

Атака на Київ: у 9-поверхівці знесло кілька поверхів, а в дитсадку - вирва у 7 метрів (відео)

Сьогодні близько 06:30 ранку російські ракети долетіли до столиці і влучили в два житлових будинки в Шевченківському районі. Це сталось під час другої повітряної тривоги. Перша тривала 24 хвилини, а от друга затягнулась на понад годину.

За даними ДСНС, ворожа ракета потрапила у дах дев'ятиповерхівки та знесла кілька верхніх поверхів.

"Унаслідок ворожого обстрілу сталося загоряння у 9-поверховому житловому будинку з частковим руйнуванням 7, 8 та 9 поверхів. Сталося загоряння на загальній площі 300 кв.м. Наразі проводяться заходи по ліквідації пожежі та рятуванню людей", - повідомили у ДСНС.

У мережі з’явились перші кадри з палаючого будинку у Києві після удару російської ракети. Так само у місцевих телеграм-каналах називають вулицю, куди влучили ракети, проте редакція свідомо не публікує її назву до оголошення офіційної інформації. Зазначимо лише, що росіяни намагаються постійно влучити у "військовий об’єкт" на Лук’янівці, натомість постійно "прилітає" у житлові будинки.

Як повідомив мер Києва Віталій Кличко, в обох будинках відбувається порятунок і евакуація мешканців. Рятувальники розбирають завали, там чутно голоси людей. Поки що встановити точну кількість постраждалих внаслідок вибухів неможливо.

"У житловому будинку в Шевченківському районі, куди влучила ракета, тривають пошуково-рятувальні роботи. Під завалами є люди. Частину мешканців евакуювали, двох постраждалих госпіталізували. Рятувальники продовжують працювати, медики на місці", - розповів міський голова.

За даними Кличка, з-під завалів житлового будинку дістали семирічну дівчинку. Вона жива, зараз рятують її маму. Також з-під завалів витягли тіло чоловіка без ознак життя. Імовірно, це батько врятованої дівчинки. У мережі з'явилося фото дитини.

"Приліт" був такої сили, що у людей побились вікна та потріскалися підвіконня.

За даними радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, друге влучення "вискоточної" ракети росіян було в дитячий садок. На місці, де був дитячий майданчик, тепер вирва діаметром 7 метрів.

У свою чергу нардеп Олексій Гончаренко повідомив, що за попередніми даними по Київській області і Києву було випущено аж 14 ракет.

Жителі столиці поділились відео, як ранок у місті почався з потужних обстрілів.

У місцевих телеграм-каналах опублікували відео, як ракети летіли над столицею. Також очевидці зафільмували проліт ракети під Києвом - її вдалось збити силам ППО.

Как ранее писал FaceNews.ua, Усі розрахунки показували​, що росіяни окупують Київ до кінця березня: Арестович зробив сенсаційне зізнання (відео)
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини