xcounter
Calendar Icon

Вперше за сто років Росія оголосила дефолт за суверенним боргом

27.06.2022 09:18 (Оновлено 27.06.2022 в 09:18)

Уперше з 1918 року Росія оголосила дефолт за своїм суверенним боргом в іноземній валюті. Як пише Bloomberg, оголошення Росією дефолту стало кульмінацією санкцій Заходу, які перекрили шляхи платежів закордонним кредиторам.

26 червня закінчився пільговий період з виплати відсотків у розмірі близько $100 млн, що підлягають виплаті 27 травня, а в разі його пропуску крайній термін вважається подією дефолту.

Єврооблігації країни торгуються на проблемних рівнях з початку березня, валютні резерви центрального банку залишаються замороженими, а найбільші банки відокремлені від світової фінансової системи.

Після вторгнення Росії в Україну агентство S&P знизило кредитний рейтинг РФ з ВВ+ до ССС-.

8 березня 2022 року S & P знизило кредитні рейтинги 52 російських компаній.

Росія допустила дефолт за своїм зовнішнім боргом, оскільки запропонувала власникам облігацій виплати в рублях, а не в доларах.

23 квітня 2022 року були названі терміни повного дефолту Росія.

У разі, якщо проспекти емісії не передбачають рублеві виплати, а валютні не надійдуть на рахунки кредиторів до кінця пільгового періоду терміном на місяць, це означатиме дефолт Росії.

Під час фінансової кризи в Росії та обвалу рубля в 1998 році уряд президента Бориса Єльцина оголосив дефолт по внутрішньому боргу в розмірі $40 млрд.

Востаннє Росія зазнавала дефолту щодо своїх іноземних кредиторів понад століття тому, коли більшовики під керівництвом Володимира Леніна відмовилися від боргового тягаря царської епохи в 1918 році.

Ранее также стало известно, что Беларусь хочет платить рублями по внешнему долгу: почему это дефолт
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини