xcounter
Calendar Icon

Російські окупанти, тікаючи з острова Зміїний, самі себе "підсмажили" (фото)

30.06.2022 12:37 (Оновлено 30.06.2022 в 12:53)

Росіяни вивели свої війська зі Зміїного після масованих ударів ЗСУ за їхніми позиціями на острові. Про це повідомило Оперативне командування "Південь".

"Протягом ночі, внаслідок вдало проведеного чергового етапу військової операції із нанесенням вогневих ударів нашими ракетними та артилерійськими підрозділами по острову Зміїний, противник поспіхом евакуював залишки гарнізону двома швидкісними катерами і, імовірно, залишив острів", - йдеться у повідомленні.

Наразі Зміїний вкрито пожежею, лунають вибухи. Остаточні результати операції дорозвідуються.

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак також підтверджує відхід росіян із острова Зміїний.

Видання "Інсайдер" ще до офіційної інформації від українського командування повідомило, що від Зміїного відійшли 5 малорозмірних суден, а російські військові підірвали залишки техніки.

"Сьогодні станом на 06:30 ворог залишив позиції на о.Зміїний. Ряд вибухів, які було чути вночі на острові, здійснювалися безпосередньо противником з метою знищення зразків техніки та документації. Також є інформація, що один із чотирьох вертольотів (попередньо Ка-52), який увечері 29 червня підлітав до Зміїного, унаслідок роботи ЗСУ отримав пошкодження та впав у море в районі між о.Зміїним та Одеським газовим родовищем. ВКС РФ проводилися заходи щодо його пошуку, проте до позитивного результату вони не призвели. Вертоліт затонув", - повідомили журналісти.

Самі росіяни не одразу підтвердили свою втечу - вигадували, як офіційно відкоментувати поразку. Спершу їх військові телеграм-канали повідомили, що сили РФ залишили острів. Згодом Міноборони Росії підтвердили виведення військ РФ зі Зміїного. Стверджують, щоправда, що це "крок доброї волі".

Враховуючи, що окупаційні війська вивели з острова після того, як він опинився під прицільним вогнем українських військ, це означає визнання того, що захиститися від обстрілів на Зміїному вони не могли. Можна припустити, що це пов’язано з постачанням американських РСЗВ Himars, а також протикорабельних ракет "Гарпун", які можуть діставати до острова та блокувати підхід до нього суден.

"Сьогодні як крок доброї волі російські військові завершили виконання завдань на острові Зміїний і вивели гарнізон, що знаходився там. Світовій спільноті продемонстровано, що Російська Федерація не перешкоджає зусиллям ООН для організації гуманітарного коридору з вивезення сільськогосподарської продукції з території України. Тепер слово за українською стороною, яка досі не розміновує узбережжя Чорного моря біля своїх берегів, включаючи припортові акваторії", - заявили в Міноборони РФ.

Реакція росіян у коментарях у телеграм-каналах просто безцінна - вони вздовж і поперек клянуть військових РФ за програну оборону. Зокрема, ті росіяни, які прагнуть ріки крові українців, запитують:

  • А навіщо це взагалі все починалося? Може як крок доброї волі здамо Донбас і Крим?
  • Спершу Київ, Чернігів, Суми. Наступний жест доброї волі – це Харків та Херсон?
  • І які там були завдання? То казали, що він дуже стратегічно важливий, то віддали "нацистам" з доброї волі. Одесу так само віддамо?
  • Та ви ідіоти, генерали.
  • Крок доброї волі... Ви скільки народ РФ гівном годувати збираєтесь?

Раніше у мережі з’явилось відео, як працюють американські Himars. Ці РСЗВ просто "смажать" ворожу техніку і окупантів.

Читайте также: Ціна виродження: чому полонені росіяни з українськими прізвищами хочуть знищити свою історичну Батьківщину? ​
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини