xcounter
Calendar Icon

Війна як мати рідна: шахраї у новій схемі "розводу" про виплати від ЄС послались на Зеленського (відео)

Соцмережами шириться чергова шахрайська схема з видурювання грошей з банківських карток у наївних і недосвідчених українців. Цього разу аферисти використали в своїй брудній рекламі президента Володимира Зеленського.

На сторінці начебто Фонду Допомоги Українцям "Help Ukraina" у Facebook, як себе позиціонують шахраї, йдеться про те, що кожен українець може отримати грошову допомогу у сумі щонайменше 9,8 тис. грн.

"Українці отримають грошову допомогу від країн ЄС. Повернемо ПДВ за останнi 3 роки згiдно постанові 16/2293к", - йдеться у дописі аферистів.

Аби отримати "допомогу", треба пройти термінову "перевірку карток". Іншими словами - довірити шахраям номер своєї банківської картки, строк її дії та тризначний CVV-код. Аналогічна афера ширилась мережею у травні, тоді про схему шахрайства попереджав "ПриватБанк". Єдина різниця, тоді громадяни мали "отримати" допомогу від держави, а зараз це вже "допомога" від Євросоюзу.

"По новинах розповіли про виплату, вже прийшли гроші на карту, потрібно було просто заповнити інформацію на сайті, все чесно", - так боти підбадьорують своїх жертв і навіть вказують шалені суми виплат - від 40 до 54 тисяч гривень. А кому дуже не пощастило - в межах 7-9 тисяч.

Термінова "перевірка карток" відбувається за фішинговим посиланням, коли власник картки власноруч вводить конфіденційні дані своєї банківської картки. Ці фінансові дані шахраї крадуть. Крім того, що людина обдурена, дуже скоро вона стане ще й бідною, тому що всі гроші з рахунку миттєво зникнуть.

Відео з Зеленським було опубліковане увечері 29 червня. Станом на зараз його проглянули 97 тисяч разів, а під публікацією залишили понад тисячу коментарів. Допис добре розійшовся у соцмережі, і це при тому, що сама сторінка була створена того ж дня, коли з’явився допис шахраїв. На неї підписано лише 18 людей, ще 10 поставили вподобайку.

Дуже хочеться сподіватись, що на цей лохотрон ніхто не повівся, проте за два дні кількість позитивних коментарів про те, що люди вже отримали виплати, шалена. Зрозуміло, що це робота ботоферми. Але недосвідчені громадяни можуть повірити у реальні відгуки реальних людей, що насправді є повною вигадкою.

Більше про те, як не стати жертвою майнових злочинів, читайте у публікації "Надзвичайних новин" Як захистити себе від фішингу: жертва шахраїв на OLX покроково показала інструкцію обману (фото).

Читайте также: Шахрайство з банківськими картками або як залишити шахраїв з носом
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини