xcounter
Calendar Icon

Російські ракети розривали людей по шматках: у Вінниці 50 людей на межі життя і смерті (відео)

Сьогодні о 10:45 крилаті ракети "Калібр", якими російські війська вдарили по Вінниці, поцілили в будівлю з офісними приміщеннями. Від ударів постраждали також Будинок офіцерів та розташовані неподалік житлові будинки. На місці прильотів виникла пожежа, вогонь перекинувся і на автостоянку. На паркувальному майданчику поблизу дев’ятиповерхового будинку побуту "Ювілейний" загорілись близько 50 автомобілів.

Через удар ущент вигоріла міська клініка "Нейромед", яка була частиною "Ювілейного". Це підтвердив власник клініки Руслан Сиваченко.

Загиблі, тяжко поранені, зниклі безвісти

За останіми даними, число загиблих у Вінниці збільшилося до 20 осіб. Троє з них – це діти. Ще 90 людей постраждали - багато з них в тяжкому стані.

Станом на 14:00 на спеціалізовану лінію поліції надійшло 15 повідомлень про безвісти зниклих громадян, які перебували в районі потрапляння ворожих ракет. Зараз вони на зв'язок не виходять.

За неперевіреною інформацією, всі люди, які перебували всередині діагностичної клініки в центрі Вінниці, загинули в результаті ракетного удару. Утім, власник клініки Руслан Сиваченко наразі не коментує стан співробітників, кількість загиблих та поранених.

"Приблизно півсотні з них (90 людей, які звернулись за допомогою до медичних закладів, - Ред.) у важкому стані. Поліція у Вінниці розгорнула мобільний пункт для звернень громадян (вул. Замостянська, 37) та відкрила гарячі лінії для пошуку зниклих осіб. Якщо ваші рідні чи знайомі перебували у місці прильоту і не виходять на зв'язок, телефонуйте 050-222-03-26 або 59-42-00", - зазначили у поліції.

Сьогодні в Будинку офіцерів у Вінниці мав відбутися концерт співачки Roxolana. У момент удару в центрі міста знаходилися люди з її команди. Усі вони отримали поранення, одна людина в реанімації і одна загинула.

Очевидці викладають у соцмережі кадри наслідків "прильотів". Дуже багато людської крові, миттєво вбитих, руйнувань, а численні пожежі з чорним густим димом - наче з фільмів про кінець світу. На місці трагедії працює близько 150 рятувальників, кінологів та психологів ДСНС.

Російські військові били по Вінниці високоточними ракетами

Три ракети типу "Калібр", які росіни випустили з російського підводного човна в акваторії Чорного моря по центру Вінниці, є високоточними, а отже росіяни цілилися навмисно по людним об'єктам. Максимальне відхилення такої ракети становить 2-4 метри.

Як повідомили у Генштабі ВСУ, ще дві ракети були збиті нашими ППО біля н.п. Рахни.

"Для мене очевидно, що це нова варварська стратегія Росії. Вбивати та наводити жах на мирне населення в якості помсти за вдалі дії наших Збройних Сил. Слів немає. Якщо світ хоче миру та спокою, кривавий ординський Карфаген має бути знищений", - резюмував заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

Україна пообіцяла невідкладно помститися Росії за масові вбивства мирних жителів

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович, коментуючи удари по Вінниці, Миколаєву та Харкову, анонсував помсту. Каже, що ЗСУ забезпечать цей процес вже сьогодні ввечері.

"Ми битимемо по них. Вони по нас. Різниця в тому, що ми вражаємо лише військові цілі, коли ретельно прогнозуємо суміжні збитки. Вони б'ють, не звертаючи уваги на це, кожного разу роблячи ставку на додатковий ефект терору мирних жителів, або - напряму заради такого терору, як зараз в Миколаєві та Харкові", - заявив Арестович.

Радник голови ОП нагадав, що вже триста років у цивілізованому світі правила ведення війни потребують мінімізації впливу при виборі методів дій та засобів поразки. Якщо для виконання військового завдання достатньо поранити ворога, а не вбити, правила передбачають, що противник повинен бути лише поранений.

"Буде ще багато наших ударів, їхніх ударів у відповідь, знову наші, знову їхні. З путінським режимом буде покінчено на полі бою, інших способів з ним покінчити немає. Сьогодні ввечері ЗСУ спитають їх за Вінницю, Миколаїв та Харків", - зазначив Арестович.
Напомним, У Харкові численні "прильоти" у житлові будинки і ТЦ, окупанти атакували також Миколаїв та Одесу: відео очевидців
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини