xcounter
Calendar Icon

В Україні виявили новий тип коронавірусу

В Україні зафіксували новий різновид штаму COVID-19 "Омікрон", який називають типом ВА.5. Сім таких випадків виявлено у Чернівецькій області. Про це повідомляє МОЗ.

Продовжується дослідження зразків нового типу ВА.5. У МОЗ не виключають, що цей підтип "Омікрона" вже є в інших регіонах.

"COVID-19 нікуди не зник. Ба більше, вірус мутує і намагається ухилитись від імунної відповіді. По-друге, Україна мало чим відрізняється від європейських країн, де цей підтип активно поширюється. Наразі доволі небагато досліджень, які б могли дати відповідь на запитання, чи призводить цей підтип до більшої кількості важких випадків та смертей. Проте, за даними ВООЗ, в Європі їх кількість дійсно зростає. Поки прямих доказів зв’язку між цими двома подіями немає, адже дослідження тривають", - зазначили у МОЗ.

Наявна інформація свідчить, що отримання бустерної дози значно підвищує рівень утворення нейтралізувальних антитіл навіть проти цього підтипу вірусу.

Як раніше писав FaceNews.ua, Масована атака з території Білорусі: військові РФ випустили 25 ракет на Київ та Чернігів (відео прильотів)
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини