xcounter
Calendar Icon

У Зеленського озвучили щоденні втрати ЗСУ у війні з Росією

09.08.2022 12:08 (Оновлено 09.08.2022 в 12:09)

Україні вдалося зменшити втричі бойові втрати у порівнянні з початком червня, коли вони складали 100-200 військових на добу. Про це розповів BBC Україна радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

За його даними, зараз на фронті щодня гине близько 30-50 людей.

"Але, знову ж таки, нам говорити про це не зовсім коректно. Коректніше, коли конкретні цифри, скільки гине людей, дасть Генеральний штаб ЗСУ", - додав він.

За словами Подоляка, більші втрати у червня були обумовлені переходом на другий етап війни, коли починалася артилерійська війна й ворог "засипав" українські позиції.

"Але сьогодні кількість втрат зменшується. По-перше, тому що по логістичних центрах російської армії дуже ефективно працюють наші РСЗВ. По-друге, йде передислокація російської армії по всій лінії фронту. І третє - наші вже пристосувались до тактики російської армії і більш мобільно, більш ефективно обороняються", - пояснив він.

Нагадаємо, що 1 червня в інтерв'ю президент Володимир Зеленський заявляв, що щодня на фронті гинуть від 60 до 100 українських військових. Ще близько 500 осіб щодня отримують поранення. Генштаб ЗСУ інформацію про втрати в нашій армії не публікує.

Читайте також: Російські військові розміщують додаткові сили та засоби ППО в Білорусі
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини