xcounter
Calendar Icon

Літній сезон в окупованому Криму добіг кінця: Україна тролить росіян, а РФ панікує через вибухи на авіабазі (відео)

09.08.2022 19:58 (Оновлено 09.08.2022 в 19:58)

Літній сезон в окупованому ще навесні 2014 року Криму добіг кінця. На півострові сталися вибухи в районі військового аеродрому біля міста Саки, почалася пожежа. У Новофедорівці горіла злітна смуга і склади з боєприпасами. Вибухи в Криму сталися на авіабазі окупантів, з якої військові літаки атакували ракетами південь України - Миколаївську, Запорізьку та Херсонську області.

Журналісти "Схем" зазначили, що вибухи лунали на одному з ключових аеродромів російської авіації в Криму.

"До 2014 року це була база ВМС України. Нині там базується 43-й винищувальний авіаційний полк ПКС Росії, у складі якого переважно винищувачі Су-30СМ, Су-33 та бомбардувальники Су-24М. Звідси російська армія здійснює авіанальоти та бомбардування українських міст", - зазначили "Схеми".

Також журналісти опублікували знімки сервісу Planet Labs, датовані 9 серпня об 11:10 за Києвом, тобто приблизно за 4 години до вибухів. На них видно склади та численну військову авіацію, що тут розташовується.

У місцевих телеграм-каналах повідомили, що перший вибух пролунав близько 15:20. Пошкоджені сусідні будинки - вибуховою хвилею вибило вікна. З Новофедорівки у паніці масово почали виїжджати туристи та місцеві жителі, на виїзді у бік Сімферополя утворилися затори. Окупаційна влада також проводить евакуацію поблизу військового аеродрому біля Сак. За головами так званого голови Криму Сергія Аксьонова, одна людина загинула, ще п’ятох ушпиталили.

А це вже затори на під'їзді до Кримського мосту.

"Хтось покурив, у нас чудова ППО": реакція Росії на вибухи в Криму

За словами кримчан, все почалося раптово – сирен не було. "15:20 – перший вибух", - розповів пропагандистському телеграм-каналу Readovka очевидець. Також жителі окупованого Криму повідомляють про ще один вибух у Михайлівці. Очевидці кажуть, що спостерігали вторинну детонацію боєприпасів.

Очевидно, що питання про наявність у ЗСУ ракет 200-300 км дальності можна більше не ставити. Водночас, Міноборони Росії заявило, що аеродромом у Криму ніхто не обстрілював. Серед версій окупантів: причиною вибухів на території авіабази в Новофедорівці стала пожежа під час навантаження палива, просто чомусь відбулася детонація боєприпасів, хтось невдало покурив. А пропагандистка Маргарита Симоньян видала інші "перли":

"На місці вважають, що не прильоти, а диверсія. А то й взагалі головотяпство".

"Одяг з бавовни дуже гігієнічний": реакція України на вибухи в Криму

У Міноборони України з тонким сарказмом відреагували на вибухи на аеродромі "Саки" в Криму.

"Міноборони України не може встановити причину займання, однак вкотре нагадує про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях. Факт пожежі може бути використаний країною-терористом в інформаційній війні. Не виключаємо, що окупанти "випадково" знайдуть якісь характерні "шеврон", "візитівку" чи навіть "ДНК". Принагідно звертаємо увагу, що одяг з бавовни дуже гігієнічний", – потролило росіян Міноборони, коментуючи вибухи на аеродромі в Криму.

Також попросили зберігати спокій і вірити Збройним Силам України.

"Український південь особливо прекрасний у серпні", - у свою чергу вважає керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

Більш відверто події в Криму відкоментував колишній радник голови МВС України Віктор Андрусів.

"Що ж, можна вже відкрито писати. Як ви могли зрозуміти - ракети з дальністю 200-300 км вже в нас на озброєнні і застосовуються. Вибухи в Мелітополі, а сьогодні на аеродромі в Новофедорівці в Криму - публічний доказ цього. Окупанти явно виявились не готові до цього факту, що бачимо з масштабів їх втрат. Це дуже добре, бо на додачу ще й означає, що в них погано з розвідкою, і схоже з ППО теж не дуже. Ну, а взагалі я вирішив написати про це в контексті Кримського мосту. Не раджу користуватись ним окупантам в найближчі місяці", - зазначив Андрусів.

"Це лише розігрів"

Американський журналіст Майкл Вайс написав повідомлення про застосування далекобійних ракет у Криму. Він зазначив, що неназваний високопоставлений чиновник Міноборони України, коментуючи йому "приголомшливі удари" по авіабазі російських окупантів, сказав: "Це лише розігрів".

Читайте також: Росіяни підвозять все більше ракет до Білорусі: з’явились подробиці
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини