xcounter
Calendar Icon

Розвідка: російські військові планують обстріляти Запорізьку АЕС з техніки під українським прапором

13.08.2022 15:22 (Оновлено 13.08.2022 в 15:22)

У Головному управлінні розвідки Міноборони припускають, що російські окупанти планують обстріляти Запорізьку АЕС із техніки під українським прапором. Про це повідомляє прес-служба ГУР у своєму Telegram-каналі.

"Окупанти обстрілюють ЗАЕС з села Водяне (Запорізька область) і готують провокації під українським прапором", - йдеться у повідомленні.

Енергодарський міський голова Дмитро Орлов також попередив про провокації з боку окупантів, і попросив жителів міста обмежити знаходження на вулицях. Каже, що проміжок між вильотом снарядів в бік Запорізької АЕС та прильотом становить лише 3-5 секунд.

За даними ГУР, один з артилерійських ударів рашистів пошкодив перший блок насосної станції цеху теплових та підземних комунікацій, а ще один "приліт" призвів до часткової руйнації пожежної частини, що відповідає за безпеку ЗАЕС.

Також в результаті ворожих обстрілів відбулося займання лісу та трави на прилеглих територіях, що викликало значне задимлення, а гасіння пожеж, спричинених обстрілами, ускладнено через обстріл пожежної частини.

"Одночасно окупанти активно створюють "картинку" для власної пропаганди. З цією метою на станцію нещодавно завезли два автобуси "масовки", яка має виконувати роль начебто "місцевих жителів та персоналу". Справжні місцеві мешканці та персонал відмовляються брати участь у подібних постановках", - повідомили у розвідці.

Також зазначається, що до стели "Енергодар" на в’їзді в місто російські окупанти підігнали самохідну артилерійську установку "Піон" з нанесеною білою фарбою літерою "Z".

"На САУ піднято синьо-жовтий український прапор. Вочевидь, вона використовуватиметься для чергових провокацій з метою звинувачення ЗСУ", - припускають у розвідці.

Нагадаємо, російські війська окупували ЗАЕС на початку березня, завівши туди близько 500 своїх військових, танки та важке озброєння, зокрема вибухівку. Працівникам АЕС доводиться працювати під прицілом автоматів та в умовах сильного психологічного тиску. Також на станції присутній персонал "Росатому".

5 серпня окупанти обстріляли Запорізьку АЕС. Зокрема поцілили у високовольтну лінію зв'язку, її було пошкоджено, на одному з енергоблоків спрацював аварійний захист. Також три "прильоти" були зафіксовані прямо на майданчику станції, біля одного з енергоблоків, де розташований ядерний реактор. Серйозно пошкоджено азотно-кисневу станцію та об'єднаний допоміжний корпус. Повідомлялось про ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин, а також високу пожежну небезпеку.

6 серпня окупанти влучили по майданчику Запорізької АЕС безпосередньо поряд зі сховищем відпрацьованого ядерного палива.

11 серпня загарбники знову обстріляли Запорізьку АЕС і території поблизу атомного об'єкта.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив про існування вірогідності того, що окупанти ухвалять рішення підірвати Запорізьку АЕС.

Як відомо, Глава МАГАТЭ заявил о возросшем риске ЧП на Запорожской АЭС
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини