xcounter
Calendar Icon

Стало відомо, звідки Росія може запускати дрони-камікадзе з території Білорусі (фото)

25.10.2022 15:58 (Оновлено 25.10.2022 в 15:58)

Моніторингова група "Беларускі Гаюн" проаналізувала дані очевидців і систематизувала інформацію про запуск Росією іранських дронів-камікадзе з території Білорусі.

Розслідувачі повідомляють, що єдине місце в Білорусі, де можуть таємно запускати дрони, це білоруська частина Чорнобильської зони.

"Аналіз дозволив сильно звузити коло пошуку. Ми дійшли висновку, що якщо дрони-камікадзе дійсно запускаються з РБ, то є одна територія, де це може відбуватися — білоруський сектор відчуження ЧАЕС (Поліський радіаційно-екологічний заповідник)", - зазначили в моніторинговій групі.

Вони пояснили, що це місце було обране з кількох причин окупантами: це закрита територія, там нікого немає, крім охорони, і є місця, де не ловить навіть мобільний зв'язок.

"Беларускі Гаюн" проаналізував супутникові знімки і визначив кілька зон, на яких помітні зміни на місцевості.

  • с. Уласи - це село в самій глушині в Хойнікському районі всього за 4,5 км від кордону з Україною. Там, судячи зі знімків, з'явилися протоптані доріжки, трохи розчищені дороги для проїзду і, ймовірно, вирубані кущі.
  • с. Кожушки - також село в Хойнікському р-ні. Поруч чітко видно нові дороги, а значить, там стала часто їздити техніка.

Як раніше писав FaceNews.ua, Лукашенко заявив, що готується до війни, і Білорусь бере участь в "російській спецоперації" в Україні
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини