xcounter
Calendar Icon

У Севастопольській бухті безпілотники атакували щонайменше три російських кораблі, - розслідування

У Севастопольській бухті було уражено не менше трьох кораблів Чорноморського флоту Росії. Надводні безпілотники USV фактично прорвали оборону окупантів. Про це йдеться в OSINT-розслідуванні спільноти GeoConfirmed в Twitter.

Проаналізувавши безліч відео, опублікованих очевидцями, OSINT-дослідники підтвердили, що росіяни намагалися збити БПЛА з двох різних позицій, в тому числі з вертольота.

На один безпілотник скинули вибухівку, після чого трансляція на БПЛА перервалася.

Також на відео потрапила атака на кораблі класу "Адмірал Григорович" і "Адмірал Макаров" і на тральщик "Ван Голубець". Ймовірно, безпілотникам все ж вдалося врізатися у судна.

На підставі відзнятого матеріалу можна зробити висновок, що USV знаходилися поруч щонайменше з 4 кораблями і для атаки робили майже розворот, зазначають аналітики.

Всього, за підрахунками дослідників, для атаки на кораблі було використано від 6 до 8 надводних безпілотників: три вдарили по кораблях, ще три бродили вдень по воді, два, найімовірніше, було знищено (можливо ті ж, що "бродили").

Нагадаємо, що вчора увечері Росія заявила про вихід з "зернової угоди". Голова МЗС Дмитро Кулеба відповів, що Москва давно планувала зірвати угоду. OSINT-дослідники також поставили під сумнів заяву Росії про те, що судна нібито брали участь у "зерновій угоді". Контроль "зернових коридорів" у підконтрольній Росії бухті є нелогічним.

Як раніше писав FaceNews.ua, У Севастопольській бухті "бавовна", але окупанти не можуть визначитись, скільки кораблів знищено (фото, відео)
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини