xcounter
Calendar Icon

У МЗС Молдови відреагували на падіння уламків російської ракети на півночі країни (фото, відео)

Представники Міністерства закордонних справ та європейської інтеграції Молдови відреагували на уламки російської ракети, які впали на півночі країни у місті Наславча. Дипломати назвали нові удари РФ по Україні кричущим порушенням міжнародного гуманітарного права. Про це йдеться в заяві МЗС Молдови.

"Ці напади, що ще більше загострюють ситуацію в плані безпеки, є кричущим порушенням міжнародного гуманітарного права, яке забороняє завдавати ударів по цивільним особам та їх інфраструктурі", — йдеться в заяві.

Крім того, у зовнішньополітичному відомстві Молдови так само розкритикували атаку на енергетичну інфраструктуру України. Там вказали, що це завдає величезної економічної та соціальної шкоди всьому європейському континенту, в тому числі громадянам Молдови, які зазнають наслідків війни.

"МЗС найрішучішим чином засуджує використання Росією енергоресурсів як зброї", - підсумували у відомстві.

Як відомо, російські окупанти вранці завдали масованої ракетної атаки по об'єктах критичної інфраструктури. При цьому українським військовим вдалося збити 44 з 50 ворожих ракет.

Загарбники пошкодили 18 об'єктів, велика частина яких енергетична. У зв'язку з цим знеструмлено сотні населених пунктів.

Крім того, МЗС Молдови повідомило, що уламки однієї з ракет, яку знищила українська зенітна система, впала в північній частині країни, на кордоні з Україною. Повідомляється, що в деяких будинках вибиті вікна.

Як повідомляв FaceNews.ua, Масований ракетний удар по Україні: багато "прильотів" по об’єктах критичної інфраструктури, кілька міст знеструмлено
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини