xcounter
Calendar Icon

ЗСУ просунулися на схід від Куп'янська і продовжують наступ на північ від Кремінної, - ISW

На північному сході Харківської області тривають запеклі бої. При цьому в РФ стверджують, що штурми ЗСУ безуспішні. Разом з тим коментарі українського Генштабу щодо ситуації в регіоні більш стримані. Це може свідчити про просування Сил оборони України в бік Сватового. Такого висновку дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у своєму звіті за 31 жовтня.

"Російські джерела продовжували стверджувати, що українські війська вели контрнаступальні операції на північному сході Харківської області 30 і 31 жовтня. Міністерство оборони РФ і російські блогери стверджували 30 жовтня, що українські війська провели серію безуспішних штурмів навколо Орлянки, Табаєвки і Берестового, все в межах 30 км на північний захід від Сватового. Міноборони Росії також заявило, що 31 жовтня російські війська відбили атаки українських військ на північний захід від Сватового в районі Куп'янська. Російський військовий блогер повідомив, що українські війська готуються до чергового наступу в цьому напрямку на рубежі Орлянка - Первомайське", - зазначили аналітики ISW.

Разом з тим Генштаб ЗСУ, зокрема, заявив, що російські війська атакували Миколаївку і Новоселівське, приблизно за 30 км на північний захід від Сватового, що вказує на те, що українські війська просунулися на схід від району Куп'янська, вважають аналітики.

Також, посилаючись на непрямі дані в повідомленнях Генштабу ЗСУ, експерти з ISW роблять висновок, що українські війська продовжують наступ у напрямку траси Р-66 Сватове - Кремінна на північ від Кремінної.

Читайте також: "Ну наконец-то, всьо вернется как было": що не так зі звільненими на сході України містами
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини