xcounter
Calendar Icon

Окупанти занурили заповідну Кінбурнську косу у холод і голод: волонтери оголосили збір на їжу, медикаменти і пальне

Російські військові не припиняють обстрілювати Очаків. Ще в серпні ми повідомляли, що ліс навколо трьох сіл – Покровки, Василівки та Покровських хуторів – повністю вигорів. У Покровці абсолютно все вкрито попелом, у Василівці справи ще гірші.

Кінбурнська коса з початком війни з усіх приморських курортів України опинилася у найважчому становищі. Через свою близькість до лінії фронту, віддаленість від адміністративних центрів (як українських, так і окупаційних), Кінбурн та його мешканці залишилися віч-на-віч із постійними пожежами, які почались ще в травні. Станом на 10 травня вигоріло 4000 га лісу. Вогонь вже тоді не було чим гасити - техніку і паливо забрали військові РФ, які контролювали виїзд на материк. Волонтери та місцеві самостійно збирали бензин та каністри, а також деталі для ремонту пожежних машин. У лісі розбита техніка, розтяжки та міни, що не розірвалися.

"На зв'язку окупована Кінбурнська Коса. Наші справи складні. Але розповідати подробиці ми зараз не маємо можливості. Бо... На жаль, не належимо самі собі. Бо дістати телефон з кишені - це ризик. Усі сили місцевих мешканців, як і раніше, спрямовані на те, щоб вижити в прямому сенсі цього слова. Попереду зима, тому зараз ми займаємося заготівлею дров. Тобто, валимо і пилимо кілометри обгорілих стовбурів. Що залишилися від нашого заповідного лісу, який колись саджали наші діди, а зараз знищила війна. Бо в нас не має іншої можливості взимку обогріти хати. Крім заготівлі дров ми почали випікати хліб, бо необхідно щось їсти. Змогли знайти, де купляти борошно, але відсутні корми для скота і птахів, також взагалі не має овочів", - йдеться на сторінці підтримки розвитку Кінбурнської коси Kinburn.Life.

Розповідають, що багато місцевих жителів поїхали, бо не витримали бомбардувань. Через це багато тварин залишилися без нагляду і їжі. Бомбардування продовжуються, б'ють по селам.

"Це наразі вся інформація, яку ми можимо розказати. Дуже хочеться жити. Але головне - просто прокинутися вранці", - кажуть місцеві жителі.

Волонтери, які з перших днів повномасштабної війни допомагали жителям Кінбурнської коси продуктами та медикаментами, а також передавали на косу бензин та каністри, деталі для ремонту пожежних машин, голосять про необхідність пітримки. Потрібні медичні препарати, корм для свійських тварин, пальне.

"Сьогодні першочергова допомога - то Віра та молитва за тих, хто в окупації. Якщо маєте можливість, та бажання підтримати матеріально, це можна зробити на рахунок Приват 5168 7422 2781 8378 Станішевська Інна, або https://send.monobank.ua/jar/wmajSugoz з приміткою SAVE KINBURN. Гроші, які наразі є, витрачаються для рішення гострих соціальних питань. Це медичні препарати для людей похилого віку, корм для свійських тварин, запасу пального на зиму та інших, раптово спалахуючих проблем", - звертаються волонтери до людей.

Читайте також: Росіяни випалюють ліси на заповідній Кінбурнській косі: море вздовж узбережжя вкрито попелом і згорілою корою дерев (відео)
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини