xcounter
Calendar Icon

Окупанти під виглядом "евакуації" пограбували Херсонський художній музей: намародерене повезли в Крим (фото)

Російські окупанти розграбували Херсонський художній музей під виглядом "евакуації". Звідти винесли експонати та навіть оргтехніку. Як повідомляється на сторінці Херсонського художнього музею в Facebook, так звана "евакуація" музею тривала з 31 жовтня до 3 листопада. Намародерене повезли, за інформацією видання "Хмарочос", у Центральний музей Тавриди у Сімферополі.

"Херсонський художній музей розграбований російськими окупантами. Це по-їхньому називається "евакуація", по-нашому — мародерство під гаслами "збереження культурних цінностей". З 31 жовтня по 3 листопада окупантська "влада" завезла в музей три-чотири десятки людей, які виносили твори мистецтва й оргтехніку — все, що бачили, все, до чого дотягувалися їхні загребущі руки. Про делікатне ставлення до старовинних раритетів навіть не йдеться — картини не запаковували спеціальним чином для перевезення, а замотували в якесь ганчір'я", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 1 листопада окупанти завантажили та вивезли у супроводі озброєних автоматами людей у цивільному три фури та шкільний автобус. 2 листопада росіяни викрали ще 2 фури майна, а 3 листопада забирали залишки автобусом і вже без збройної охорони.

"При викраденні однієї з кращих колекцій України навколо музею стояли блокпости. Сподіваємось у найближчий час дізнатися, що саме було незаконно вивезено за чотири дні, але в тому, що найцінніше (XVII-XIX ст.) забрали у першу чергу, сумнівів немає. Вантаж був спрямований до Криму, але не факт, що це останній пункт призначення", – наголосили в музеї.

Керувала так званою "евакуацією" музею псевдо-директорка Наталя Десятова, відому в Херсоні як співачка з кафе "Театральне".

"На жаль, допомагали їй і деякі співробітники музею, які погодились працювати на росіян. На думку чинної директорки музею Аліни Доценко, в Криму "приймають" колекцію Херсонського художнього музею теж колишні її підлеглі — Наталя Кольцова та Інна Буренко, які завчасно "евакуювались", – додали в повідомленні.

Ці фото зроблені в Сімферополі. Окупанти розвантажують викрадені експонати Херсонського художнього музею.

Фото: tverezo.info

Фото: tverezo.info

Фото: tverezo.info

Фото: tverezo.info

Раніше російські окупанти вивезли з Херсона останки князя Григорія Потьомкіна, а перед цим вкрали пам'ятники Олександру Суворову і Федору Ушакову

Нагадаємо, що керівництво Департаменту культури КМДА з початком повномасштабного вторгнення кинуло напризволяще мистецькі та культурні цінності міста. Чиновники утекли за кордон, а потім зняли гроші з нарахованою самим собі зарплатнею з надбавками та преміями у сумі 1,9 млн.

Читайте також: Корупція в тилу: біженці-керівники Департаменту культури КМДА ініціювали кримінальні справи, аби не сісти за ґрати
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини