xcounter
Calendar Icon

В Україні будують новий суперлітак Ан-225 "Мрія": з’явились нові подробиці від ДП "Антонов"

08.11.2022 12:05 (Оновлено 08.11.2022 в 12:05)

Будівництво другого літака моделі Ан-225 "Мрія" поки ще на етапі конструкторських робіт. Як йдеться у

заяві

підприємства, у новині видання "Bild" була допущена неточність. Раніше журналісти з посиланням на гендиректора заводу Євгена Гаврилова писали, що "Мрія" готова вже на 30%.

Другий Ан-225 буде забезпечений як новими деталями, так і частинами літака, що постраждав, стверджував Гаврилов. Однак, за наявною експертною оцінкою, на теперішній час є близько 30% комплектуючих, які можна використати для другого зразка, уточнюють в ДП.

Вартість побудови літака оцінюється щонайменше у 500 мільйонів євро. Проте говорити про конкретну суму поки зарано. Більше інформації буде після перемоги, зазначили у ДП "Антонов".

Довідка

"Мрія" (Ан-225) - найпотужніший та найбільший у світі транспортний літак. Повітряне судно створило київське конструкторське бюро ім. Антонова. Максимальна злітна маса літака становить 640 тонн.

27 лютого 2022 року під час повітряної атаки Росії літак було знищено в аеропорту Гостомеля. У квітні фахівці ДП "Антонов" заявили, що розпочали роботи зі створення нового зразка "Мрії".

Читайте також: Окупанти під виглядом "евакуації" пограбували Херсонський художній музей: намародерене повезли в Крим (фото)
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини