xcounter
Calendar Icon

Україна спробувала отримати електроенергію з Європи: постачання відбулося успішно

На дев'ятому місяці повномасштабного російського вторгнення державний енерготрейдер АТ "Енергетична компанія України" (АТ "ЕКУ") здійснив повторну тестову поставку імпорту електроенергії з Європи. Про це повідомили в пресрелізі компанії, нагадавши при цьому, що імпорт електроенергії не носить комерційного характеру і здійснюється для перевірки можливості отримувати електроенергію зі Словаччини в разі необхідності для енергосистеми.

"Тестове постачання імпортної електроенергії зі Словаччини потужністю 1 МВт протягом двох годин АТ "ЕКУ" успішно здійснило 19 листопада 2022 року. За останній місяць це вже друга тестова поставка за імпортними контрактами АТ "ЕКУ", – зазначили в компанії.

Перший тест імпорту електроенергії компанія провела 27 жовтня 2022 року.

Читайте також: У Києві російські ракети влучили у три багатоповерхівки, квартири вигоріли вщент (фото, відео)

Нагадаємо, що 10 жовтня Росія розпочала атаки на об'єкти критичної інфраструктури України, і відтоді такі атаки не припиняються. Російські військові б'ють по електропідстанціям, об'єктам гідроенергетики та теплової генерації. Є проблеми з електро- та водопостачанням.

За добу 10 жовтня було пошкоджено 30% енергетичної інфраструктури України. 15 листопада окупанти випустили по території України 100 ракет. Це був наймасовіший обстріл енергосистеми України з початку війни.

Як раніше писав FaceNews.ua, Масована ракетна атака на Київ: з’явилась оновлена інформація про жертви (відео)
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини