xcounter
Calendar Icon

Парламентська асамблея НАТО визнала Росію державою-терористом

Парламентська асамблея НАТО, яка проходить у Мадриді, закликала створити спеціальний Міжнародний трибунал для покарання російських злочинців та визнала РФ державою-терористом. Про це повідомив голова постійної делегації України у ПА НАТО Єгор Чернєв.

«Усі 30 країн НАТО підтримали пропозиції нашої делегації. Такий трибунал дозволить засудити не лише безпосередніх виконавців військових злочинів, але й найвище керівництво російської федерації. Резолюція буде направлена урядам та парламентам усіх країн-членів НАТО», - заявив він.

Як повідомив Чернєв, резолюція містить низку важливих для України рішень:

  • збільшення постачання Україні озброєння;
  • розробка конкретних кроків щодо вступу України до НАТО;
  • створення механізму стягнення репарацій з РФ за завдану Україні шкоду.

Він також підкреслив, що в резолюції закріплено принцип про те, що НАТО підтримуватиме Україну стільки, скільки потрібно.

«Прийняття цієї резолюції – це важливий політичний крок, що відображає настрої у західних парламентських колах, тому впливає на керівництво країн у прийнятті рішень», – пояснив голова постійної делегації України у ПА НАТО.

Він зазначає, що українська позиція щодо створення трибуналу, виплат репарацій та визнання Росії державою-терористом поступово отримує підтримку на найвищих міжнародних майданчиках.

«За злочини проти людяності, військові злочини, які не мають терміну давності, та за злочин агресії покарання буде невідворотним. Ми цього обов'язково досягнемо», - запевняє голова делегації.

Нагадаємо, що раніше президент Володимир Зеленський закликав країни-учасниці ПА НАТО визнати Росію державою-спонсором тероризму.

Читайте також: "Остання битва вже розпочалася, і саме вона визначить результат війни", - ексрадник голови МВС
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини