xcounter
Calendar Icon

Полонених українців можуть обміняти на затриманих попів Московського патріархату

30.11.2022 20:52 (Оновлено 30.11.2022 в 20:52)

В українській розвідці розглядають можливість обміну полонених громадян України на затриманих під час обшуків священників УПЦ (Московського патріархату). Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

За його словами, українська сторона буде використовувати найменші можливості, щоб повернути полонених громадян. Як відзначає Юсов, росіян найбільше цікавлять офіцери, люди зі специфічними знаннями та навичками, представники спеціальних військових професій. Наразі по всій Україні відбуваються обшуки в об'єктах УПЦ МП. Ймовірно, затриманих колаборантів можуть долучити до обмінного фонду.

"На прикладі великого обміну і долі Віктора Медведчука Україна показала, що готова демонструвати найбільш креативні підходи, щоб повертати своїх громадян додому. Найменші можливості, які для цього будуть з’являтися — і формальні й неформальні, і публічні й непублічні, і відкриті й закриті — ми точно будемо використовувати", — сказав Юсов.

На жаль, держава-агресорка не дотримується жодних міжнародних конвенцій. Зокрема, ні ООН, ні "Червоний хрест" не мають повноцінного й регулярного доступу до місць утримання наших людей в Росії, аби проаналізувати умови, харчування, медичне забезпечення та інше, наголосив представник Головного управління розвідки Міноборони.

"Це те, над чим потрібно працювати. Це те, на що має тиснути цілий світ", – наголосив Юсов.

За словами представника ГУР, останнім часом обміни відбуваються з достатньо високою інтенсивністю. За минулий тиждень протягом 4 днів відбулося 3 обміни – майже 100 українців повернулися додому з ворожого полону.

"Паралельно триває підготовка до наступних обмінів, найближчим часом будуть новини. Кожен наш захисник, який опинився у російському полоні, має повернутися додому, до родини й до України", – стверджує Андрій Юсов.

Нагадаємо, спецслужби шукають можливих диверсантів у монастирі на Закарпатті. Зокрема, СБУ провела контррозвідувальні заходи на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП). Під час обшуку слідчі стали свідками фізичної близькості секретаря Чернівецької єпархії УПЦ МП Архімандрита Никити з хлопцем, що співає в місцевому хорі.

Читайте також: Понад 700 "азовців" досі у полоні: під час останніх 5 обмінів лише 4 захисників Маріуполя повернулись додому
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини