xcounter
Calendar Icon

Любимій фірмі Резніченка дали новий контракт по утриманню доріг на 16 мільйонів

26.12.2022 11:54 (Оновлено 26.12.2022 в 13:03)
Юрій Ніколов, «Наші гроші»

Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації 19 грудня уклав угоду з ТОВ «Будінвест інжиніринг» на експлуатаційне утримання доріг області вартістю 16,64 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Це черговий контракт ДнОДА з фірмою, засновницею якої до останнього часу була Яна Хланта – фітнес-тренерка та близька жінка голови ДнОДА Валентина Резніченка.

«Будінвест інжиніринг» почав заробляти на підрядах у Дніпропетровській області в 2017 році, коли обладміністрацію вперше очолив Валентин Резніченко. За даними системи «Spending», пік заробітків на ремонтах доріг припав на 2021-2022 роки, коли Резніченко вдруге очолив ОДА, а його радник Юрій Голик став консультантом «Великого будівництва». Також фірма отримала найбільше грошей серед усіх фаворитів Укравтодору під час вторгнення цього року – 1,6 млрд грн.

На початку листопада «Схеми» та «Українська правда» оприлюднили дані про те, що саме в останні два роки співвласницею фірми була близька подруга губернатора Яна Хланта. Після цього її вивели з складу власників, її частку оформили на Павла Чухно, який представляє інтереси братів Дубинських (розшукувані у США за аферу з нерухомістю).

Яна Хланта та Павла Чухно, який представляє інтереси братів Дубинських (розшукувані у США за аферу з нерухомістю).

В Офісі президента відповіли на скандал повідомленням, що висновки будуть робити тільки за результатами розслідування правоохоронних органів.

14 листопада Володимир Зеленський взяв Валентина Резніченка у свою делегацію для публічного візиту у деокупований Херсона. У той же день Укравтодор перерахував «Будінвест інжинірингу» 60 млн грн, а через тиждень облдержадміністрація також перерахувала 22 млн грн. І ось тепер фірма має новий контракт на новий рік.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини