xcounter
Calendar Icon

Бояться наступу ЗСУ: російські військові окопуються на сході Кінбурнської коси (фото)

04.01.2023 14:00 (Оновлено 04.01.2023 в 14:00)

Окупанти посилюють угруповання військ на півдні та інтенсифікують інженерно-фортифікаційні роботи на лівобережжі Херсонщини. Судячи з їхньої активізації, ворог побоюється річкового десанту через Дніпро і вважає небезпечними зонами Кінбурнську косу та Антонівський міст (напівзруйнований залізничний). Про це свідчить інформація про останні рухи противника на півдні, оприлюднена в серії фейсбук-публікацій 2-3 січня військовим оглядачем групи "Інформаційний спротив", полковником ЗСУ Костянтином Машовцем.

Так, згідно з розвідданими, росіяни форсують процес фортифікаційного обладнання району оборони на схід від Чорноморського біосферного заповідника НАН України в районі Іванівка – Виноградне – Рибальське – Чулаківка. Тобто фактично лінія захисту створюється на виїзді з Кінбурнського півострова, який через особливості ландшафту та складність логістики багато експертів вважають "слабкою ланкою" в тилу загарбників.

Крім того, аналітик зазначає, що командування військ противника продовжує нарощування своїх сил та коштів за кордоном Піщанівка – Гола Пристань навпроти м. Херсона. Зокрема, буквально перед новим роком воно посилило своє угруповання військ на цьому рубежі такими силами:

  • два батальйони 126-й ОБр берегової охорони Чорноморського флоту Росії;
  • одна мотострілкова бригада 385 МСП плюс ще одна бригада у процесі переміщення з території тимчасово окупованого півострова Крим;
  • дві мотострілкові бригади 1821 МСП.

Крім того, за даними осинтера Danspiun, у херсонських плавнях, на річках Конка та Чайка між Олешками, Кардашинкою, Голою Пристанню та 3-м причалом на острові Великий Потьомкінський оперує так званий "річковий патруль" окупантів зі складу 4-го батальйону формування БА.

"Вказана тактична група, швидше за все, увійде в оперативне підпорядкування командуванню 49-ї загальновійськової армії Росії, підрозділи та частини якої складають основу угруповання військ "Дніпро". Крім того, противник продовжує здійснювати заходи щодо вдосконалення своєї смуги забезпечення перед своїми позиціями по лівому березі". Дніпра. Зокрема, активно мінує ділянки місцевості, які безпосередньо примикають до річки", – зазначає Машовець.

Зокрема, зафіксовано встановлення противником мінно-вибухових загороджень у районі Антонівського залізничного мосту (напроти села Придніпровське і далі вздовж річки на північ), а також у районі села Кардашинка та міста Олешки Херсонської області.

"Враховуючи той факт, що одночасно з цим противник проводить активні заходи щодо посилення лівого флангу 58-ї ОВА (Мелітопольський напрямок) та намагається відновити повноцінне логістичне забезпечення своїх військ протягом усього приазовського "коридора", його командування продовжує розцінювати ймовірність українського наступу в Приазов'ї як досить високу", – резюмує експерт.
Як раніше писав FaceNews.ua, Українські війська вдарили по позиціям росіян на Кінбурнській косі (фото)
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини