xcounter
Calendar Icon

Безвихідна ситуація: Жданов розповів деталі про російські ракети Х-22 та С-300

Військовий експерт Олег Жданов на своєму YouTube-каналі пояснив, чому наша система протиповітряної оборони може не засікти ракети типу Х-22.

По-перше, дальність польоту Х-22 становить до 600 кілометрів, які вона долає лише за 7-8 хвилин.

"Коли у Калузькій області злітають Ту-22М3 з ракетами Х-22 на борту, ми про це, на жаль, не знаємо... Вони можуть здійснювати пуски на відстані 100 кілометрів від нашого кордону... Ми засікаємо цю ракету тільки тоді, коли вона входить у зону ППО нашої країни", - пояснив Жданов.

По-друге, є нюанси в тому, як саме летить Х-22.

"Ця ракета запускається з борту стратегічного бомбардувальника Ту-22М3 на висоті від 10 до 14 кілометрів. Вона набирає швидкість і піднімається на висоту до 20 кілометрів, виходячи в стратосферу. Розганяється до великої швидкості, долітає до потрібно району, опускає ніс вниз і під гострим кутом 30 градусів заходить на ціль, набираючи надзвукову швидкість. На такій швидкості ППО її може навіть не помітити. Такі комплекси, які у нас є", - каже військовий експерт.

За його словами, в України немає технічних засобів засікати моменти пусків ракет Х-22 так само, як і пуски С-300. Як додав Жданов, у кращому випадку ракети С-300 ППО виявляє, коли вони заходять у повітряний простір України.

Читайте також: Росія має відчути всі "смаки" бойових дій: військовий експерт пояснив, як Україні це зробити
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини