xcounter
Calendar Icon

Танки Leopard 1 проти російських Т-72, Т-80 і Т-90: Жданов попередив про проблеми для ЗСУ на полі бою

07.02.2023 13:40 (Оновлено 07.02.2023 в 13:44)

Застарілі танки Leopard 1 можуть стати проблемою для Збройних сил України (ЗСУ) на полі бою. Таку думку на своєму YouTube-каналі висловив військовий експерт Олег Жданов.

Leopard 1 з 1984 року знятий з виробництва, і найголовніша проблема - боєприпаси до нього давно не випускаються. Снаряди для них мають не такий калібр, як для новіших Leopard 2. Бразилія має великі запаси таких снарядів, але уряд президента Лула да Сілви поки що відмовляється передати їх Україні. Танки Leopard 1, каже Жданов, можуть бути корисні хіба що в якості бойових броньованих машин і машин підтримки піхоти.

За словами експерта, Leopard 1 можуть зрівнятися хіба що зі старими російськими танками Т-55, Т-62, а проти більш сучасних танків Т-72, Т-80 і Т-90 вони неефективні.

"У Leopard 1 досить слабка броня, 155-мм нарізна гармата... Звісно, виробнику вигідно продати ці танки... Але я б подумав, перш ніж їх замовляти", - попередив він.

Як відомо, Жданов - не єдиний військовий експерт, який виступив проти того, щоб Україні передавали танки Leopard 1.

"Якби я був комроти або полку, то в житті не посадив би своїх вояк у ці танки, знаючи, що їм дуелитися з Т-72Б3, Т-80бВМ або Т-90М "Прорив", - пояснював військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

За його словами, Німеччина намагається компенсувати свою пасивність наданням того, що Україні не потрібно.

Нагадаємо, що уряд Німеччини схвалив надання Україні бойових танків Leopard 1 на загальну суму понад 100 мільйонів євро та затвердив експортну ліцензію на поставку цих машин. Поставки танків з промислових складів можуть бути здійснені, щойно ці танки відремонтують.

Ідеться про старішу модель основного бойового танка "Леопард", зразка 1960-х років, відмінного від сучасних Leopard 2 A6. Раніше уряд Німеччини вирішив відправити в Україну 14 одиниць сучасних основних бойових танків Leopard 2 А6 зі складів Бундесверу, передає DW.

Щодо Leopard 1, то федеральний уряд схвалив поставку Києву 88 таких танків, повідомляє Süddeutsche Zeitung з посиланням на урядові джерела.

Читайте також: Безвихідна ситуація: Жданов розповів деталі про російські ракети Х-22 та С-300
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини