xcounter
Calendar Icon

На місці аварії корабля 17 століття знайшли скриню з весільною сукнею (фото)

Біля берегів найбільшого острова у Північному морі Текселя, на місці затонулого корабля, знайшли скриню з весільною сукнею.

У 1660 році біля берегів Текселя, найбільшого острова в Північному морі, затонув корабель зі скарбами та предметами розкоші.

Через чотири століття від дерев'яного голландського торгового корабля мало що залишилося. Але в силу того, як мул і пісок, що покривали уламки, змивалися, 2010 року почали з'являтися розбиті скрині. Через чотири роки водолази витягли скрині й підняли їх на поверхню.

Скрині були сповнені одягом, текстилем, столовим сріблом, шкіряними палітурками книг та іншими товарами, які, ймовірно, належали людям із вищих соціальних верств багато століть тому.

Деякі з найбільш приголомшливих предметів включають дві практично неушкоджені розкішні сукні — шовкова сукня та сукня переплетена зі шматочками срібла, яка, ймовірно, була весільною сукнею.

На сьогодні збереглося не так багато текстилю чи одягу 17-го століття. Проте його ще менше можна знайти на затонулих кораблях, бо тканина у водному середовищі не так швидко розкладається.

"Коли я вперше побачила цей одяг, маю сказати, що насправді він здався мені дуже емоційним", — сказала Еммі де Гроот, реставратор тканин.
Читайте також: Жіночий образ в живописах Максима Малильо
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини