xcounter
Calendar Icon

В Уганді впровадили смертну кару за гомосексуалізм

Депутати парламенту Уганди ухвалили законопроєкт проти ЛГБТ-спільноти. Ним передбачено смертну кару за гомосексуалізм. Це викликало різкий осуд з боку правозахисників.

Закон прийняли у вівторок пізно ввечері. Норматив запроваджує смертну кару або довічне ув'язнення за одностатевий секс і "вербування, просування та фінансування" одностатевої "діяльності".

"Особа, яка вчинила злочин гомосексуалізму за обтяжуючих обставин, за вироком суду підлягає смертній карі", - ідеться в законопроєкті, представленому Робіною Рвакоджо, головою з правових і парламентських питань.

Із 389 лише два члени парламенту від правлячої партії виступили проти такої ініциативи.

Попередня версія законопроєкту викликала широку міжнародну критику і була скасована конституційним судом Уганди на процедурних підставах. Тепер документ буде направлено президенту Йовері Мусевені, який може накласти вето або підписати його як закон.

Правозахисники засудили таке рішення парламенту, назвавши його "законодавством про ненависть". Ця законодавча ініціатива стала останньою у низці невдач у боротьбі за права ЛГБТК+ в Африці, де гомосексуалізм у більшості країн заборонений законом.

"Сьогодні трагічний день в історії Уганди. Парламент Уганди ухвалив закон, який заохочує ненависть і прагне позбавити ЛГБТІК фундаментальних прав!", - написала у Твіттері Сара Касанде, адвокатка та правозахисниця з Кампали.
"Розчаровує, що парламент знову ухвалив законопроєкт, який явно суперечить кільком основним правам людини, - сказав Орім Ньєко, дослідник з африканського відділу Human Rights Watch. - Це просто відкриває двері для більш регресивних законів і для порушення прав людей в усіх напрямках. Президент Мусевені не повинен погоджуватися з цим".

Президент Мусевені минулого місяця заявив, що Уганда не прийме гомосексуалізм, стверджуючи, що Захід прагне змусити інші країни "нормалізувати" те, що він назвав "відхиленнями".

"Західні країни повинні припинити витрачати час людства, намагаючись нав'язати свою практику іншим людям Гомосексуалісти - це відхилення від норми. Чому? Це природа чи виховання? Ми повинні відповісти на ці запитання. Нам потрібен медичний висновок щодо цього", - сказав Мусевені в телезверненні до парламенту 16 березня.
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини