xcounter
Calendar Icon

Російські окупанти спалили понад 5000 гектарів заповідного лісу на Кінбурні

25.03.2023 20:43 (Оновлено 25.03.2023 в 20:44)

На території Кінбурну Миколаївської області, яка зараз перебуває під контролем російських окупантів, вигоріло понад 5000 га лісу. Про це розповіла заступник голови Миколаївської філії Національного екологічного центру України Інна Тимченко в ефірі програми "Діалог".

"Працівники національного природного парку "Білобережжя Святослава" стежать за ситуацією за допомогою космічних знімків. На даний момент понад 5 тисяч гектарів лісу, рукотворного та реліктового, вигоріло. Не можна остаточно оцінити, наскільки: необхідний доступ до території. Ми дуже сподіваємося, що незабаром наші ЗСУ звільнять Кінбурнський півострів, бо крім пожеж орки там рубають дерева для своїх потреб", – розповіла Тимченко.

Читайте також: Бояться наступу ЗСУ: російські військові окопуються на сході Кінбурнської коси (фото)

Вона наголосила, що найбільше шкода саме реліктового лісу, який створила сама природа: "Соснові культури на даній території були посаджені зовсім неправильно".

При цьому еколог зазначила, що Кінбурнська коса найімовірніше зможе сама частково відновитися.

"Є розуміння, як треба відновлювати ліси, є ідеї, які культури та куди можна посадити. Ми сподіваємося, що за роки, коли просто не буде доступу до Кінбурна, частина природи сама відновиться. Частина – вже ні", – зазначила вона.
Дивіться також: Росіяни випалюють ліси на заповідній Кінбурнській косі: море вздовж узбережжя вкрито попелом і згорілою корою дерев (відео)
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини