xcounter
Calendar Icon

Українські фахівці пояснили загадкові спалахи в небі над Києвом та областю (відео)

В Україні ввечері 19 квітня о 21:57 сталася "високоенергетична акустична подія". Вона, ймовірно, пов'язана з входом космічного тіла в щільні шари атмосфери.

"19 квітня 2023 року о 21:57 за київським часом інфразвуковими засобами ГЦСК на території України зареєстрована високоенергетична акустична подія. Розрахункове місце епіцентру вибуху розташоване у Київській області", - повідомляє Головний центр спеціального контролю при космічному агентстві України.

Решта інформації уточнюється.

Як відомо, учора ввечері у небі над Києвом та у регіоні бачили яскраві спалахи. Після цього було чути глухий звук вибуху. На той момент повітряну тривогу у столиці та в області не оголошували, сирени завили вже після звуку вибуху.

Ці ж спалахи також бачили в Білорусі. Про яскравий спалах повідомляли мешканці прикордонних Гомеля та Мозир, пише білоруське видання " Флагшток".

Інформацію про те, нібито впав супутник NASA, яка з'явилася як перша версія, спростували. У агентстві заявили, що, виникла плутанина через попереднє повідомлення про виведення з орбіти неробочого супутника RHESSI. Згідно з відеотрансляцією NASA, на момент спалахів у небі над Києвом супутник ще не увійшов в атмосферу Землі.

Автори освітнього проєкту про космос Alpha Centauri повідомили, що об'єкт, який впав біля Києва, це болід (метеор).

Українці миттєво почали постити меми на тему спалахів у небі, багато хто почав писати про "вторгнення прибульців" та "початок контрнаступу ЗСУ з космосу".

Читайте також: Блакитно-помаранчевий спалах і відчуття землетрусу: у небі над Новою Зеландією згорів метеор (відео)
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини