xcounter
Calendar Icon

"Вагнерівці" готуються тікати: військовий експерт розповів про мишоловку в Бахмуті

21.05.2023 00:12 (Оновлено 21.05.2023 в 00:12)

Українські військові працюють над створенням умов для оточення Бахмута Донецької області. Військовий експерт Михайло Самусь вважає, що російські окупанти у місті-фортеці можуть потрапити у мишоловку. Про це він заявив у ефірі телеканалу "Еспресо".

"Операція з оборони Бахмута формувалася комплексно. Вона складна для розуміння, але з чіткими цілями. "Вагнерівці" знищують місто та намагаються просуватися. Українська армія активно діє на флангах. Тобто не в самому місті, а навколо Бахмута. ЗСУ намагаються відсікти фланги з півдня та півночі, захопити панівні висоти й створити умови для котла в Бахмуті", – пояснив він.

Експерт зазначив, що ватажок ПВК "Вагнер", найманці якої вже кілька місяців беруть участь у боях за Бахмут, хоче втекти з міста до того, як ця мишоловка почне закриватися, аби потім заявити, що місто не втримала регулярна армія РФ.

"Пригожин хотів би отримати дивіденди від того, що він поклав у Бахмуті десятки тисяч вагнерівців. Українська армія здійснює умови щодо охоплення Бахмута та створення мишоловки, в якій можуть опинитися ті ж самі "вагнерівці", хоча Пригожин вже заявив, що він виводитиме свої війська 25 травня. Пригожин хоче втекти з Бахмута до того, як мишоловка почне закриватися й там опиняться регулярні війська РФ, щоб потім сказати, що регулярна армія Росії не змогла втримати Бахмут", – резюмував Самусь.

Як відомо, учора Пригожин вчергове заявив про те, що "вагнерівці" захопили Бахмут. Він також додав, що з 25 травня його ПВК буде виводити своїх найманців "на відпочинок і перепідготовку".

Водночас українські військові заяву Пригожина спростували. Заступниця міністра оборони України Ганни Маляр наголосила, що наші захисники контролюють певні промислові та інфраструктурні обʼєкти цього району і приватний сектор.

"У Бахмуті важкі бої. Ситуація критична. Разом з тим, наші війська тримають оборону в районі "Літак", – розповіла вона.

Маляр також додала, що зараз у Бахмуті пік напруги.

"Навіть декілька деморалізованих військових з нашого боку їм полегшать ситуацію. Власне, заради цього і купа передчасних повідомлень про "взяття" Бахмута", - пояснила вона.
Раніше також стало відомо, що Українські воїни біля Бахмута звільнили близько 20 квадратних кілометрів
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини