xcounter
Calendar Icon

Далі буде, і не тільки в Бєлгороді: росіяни на прикордонні можуть евакуюватися до України

03.06.2023 12:18 (Оновлено 03.06.2023 в 12:18)

Російські добровольці, що воюють на боці України, ведуть бої в районі прикордонних населених пунктів Бєлгородської області РФ Шебекіно, Нова Таволжанка та інших. На думку секретаря РНБО Олексія Данілова, ці рейди свідчать про те, що процес фрагментації Росії, який активізувався після вторгнення окупантів в Україну, триває.

"Це ж (бої на прикордонні, – Ред.) не перший випадок, коли росіяни зі зброєю в руках йдуть захищати свою країну. І ми вже звикаємо до цього, звикаємо до ситуації, яка була пов’язана з росіянами. Я неодноразово наголошував, мають право. Чому ні? Чому маємо страждати тільки ми? Я не знаю, від чого вони нас "звільняли", але я точно розумію, від чого будуть звільняти ті росіяни, які на сьогодні б’ються на території Російської Федерації. І я більш ніж впевнений, що це тільки початок", – наголосив він в інтерв’ю "Радіо Свобода".

На переконання Данілова, схожі інциденти відбуватимуться й в інших населених пунктах Росії. Країна-агресор вже змушена застосовувати для продиції цим рейдам регулярну армію, але приховує це.

"Далі буде. Я думаю, що це буде не тільки Бєлгород. Ви ж бачите, що у них там відбувається. То вони дрони самі по собі починають по Москві запускати, то ще щось робити. Дивна країна! Що я можу сказати? … Періодично там все це (задіювання армії, – Ред.) ж відбувається. Інша справа, що вони це все ніколи не показують. Ви пам’ятаєте, свого часу, коли Путін заходив до влади, то за його вказівкою взагалі зносили у Москві цілі будівлі. Тому тут немає чому дивуватися", – каже секретар РНБО.

Сьогодні в ефірі інформаційного телемарафону представник РДК Олександр з позивним "Фортуна" заявив, що Російський добровольчий корпус продовжує операцію в Бєлгородській області РФ в районі Шебекіно і його передмістя.

"Операція на сьогоднішній день триває. По окремих моментах я сказати нічого не можу, але операція триває. Якщо ми говоримо про території, то це передмістя Шебекіно і Шебекіно", - сказав він.

За його словами, інтенсивність опору з боку російської армії поступово наростає.

"Власне, ми цього і добиваємося. Наше завдання - витягнути резерви, які стоять, в тому числі витягнути резерви з фронту. Інтенсивність збільшується. Це бронетехніка, авіація, особовий склад. З атаками акуратно, але нарощують", - сказав він.

Також "Фортуна" зазначив, що населення прикордонних російських територій армію РФ особливо не хвилює - вони обстрілюють свою ж територію артилерією і авіацією, а також не забезпечують безпеку гуманітарних коридорів з Шебекіно, де зараз орудують мародери.

За його словами, жителі прикордонних регіонів РФ можуть евакуюватися на територію України, якщо звернуться безпосередньо до РДК.

Читайте також: "Доки повішене тіло Путіна не прикрасить стіни Кремля": РДК розсекретив, де у РФ пройдуть лінії фронту
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини