xcounter
Calendar Icon

Окупована Кінбурнська коса через вибух на Каховській ГЕС відрізана від материка

08.06.2023 11:36 (Оновлено 08.06.2023 в 12:31)

Кінбурська коса, яка перебуває під окупацією, виявилася відрізаною від материка через значне затоплення. Воно сталося внаслідок підриву греблі на Каховській ГЕС російськими силами. Крім того, на напівострові масово горить ліс. Про це повідомила пресслужба Південного лісового офісу держпідприємства "Ліси України" у Facebook.

Перешийок між Кінбурською косою та материком було затоплено приблизно через 50 годин після прориву греблі. Згідно з повідомленням, тепер неможливо дістатися від коси до материка по суші через водний бар'єр, що утворився.

"Станом на вечір 7 червня в районі села Геройське дорога, яка пов'язувала півострів із материком, повністю затоплена – Кінбурн відрізаний від великої землі", – написали у ДП.

Там наголосили, що на півострові масово горить ліс. Про це свідчать дані автоматизованої системи "Пожежі".

Кінбурнська коса – єдина частина Миколаївської області, яка лишається під окупацією. У серпні 2022 року Збройні сили України звільнили решту територій регіону внаслідок наступальних операцій.

Нагадаємо, вранці 6 червня стало відомо, що окупанти підірвали Каховську ГЕС, під загрозою затоплення - до 80 населених пунктів. У населених пунктах Херсона, які потрапляють до зони підтоплення, було оголошено евакуацію населення. За даними "Укренерго", Каховська ГЕС повністю зруйнована та не підлягає відновленню.

Читайте також: Розтяжки, міни, понад тиждень пекельного вогню: росіяни знищують заповідну Кінбурнську косу на півдні (відео)

Як раніше писав FaceNews.ua, Російські окупанти спалили понад 5000 гектарів заповідного лісу на Кінбурні
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини