xcounter
Calendar Icon

Доки в Олешках люди все ще на дахах без їжі і води, окупанти вивозять майно з їхніх будинків

Російська окупаційна влада не евакуює мешканців окупованих Олешок, що пішли під воду через підрив Росією Каховської ГЕС. Багато громадян досі перебувають на дахах будинків та відчувають брак води і їжі.

За словами міського голови Євгена Рищука, російські військові займаються мародерством, а не евакуацією людей з підконтрольних їм затоплених територій.

"З'явилася інформація зараз, що росіяни забрали човен у волонтерів, які збирали людей з дахів, і просто на цьому човні вивозять майно з двоповерхових будинків. Вони просто кинули людей і займаються мародерством. В одному із сіл, де було підтоплення, росіяни відійшли, а вчора ввечері з'явилася інформація, що дуже багато зайшло російських військових в село Підстепне. Грабують", - сказав Рищук.

Тим, кому пощастило врятуватися, перебувають у школах і лікарнях, у них закінчуються продукти та вода. Як зазначив Рищук, вже є випадки отруєння брудною водою, хоча місцевий лікар переконує, що має запас антибіотиків.

Вказується, що у затоплених внаслідок руйнації Каховської ГЕС селах Тягинської громади Бериславського району рівень води впав на 2, 26 метри, за минулу добу - на 55 сантиметрів. Водночас в Інгульці вода піднялась на 6 метрів, внаслідок чого продовжується підтоплення сіл, розташованих на берегах річки.

Всього у Херсонській області підтоплено 47 населених пунктів, з них 33 - на підконтрольній Україні території та 14 – на тимчасово окупованій. Понад 80 населених пунктів по обидва боки Дніпра Херсонської області опинилися під загрозою затоплення.

Читайте також: Катастрофічні кадри з Херсонщини: мати з грудними двійнятами захлинулася та втонула з ними на руках
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини