xcounter
Calendar Icon

"У мене багато страхів": Залужний про контрнаступ і натяк здаватися через погрози ядерного удару

У той час як російські окупаційні війська зосереджують свої зусилля на веденні бойових дій у трьох напрямках, ЗСУ перейшли до контрнаступу на Бахмутському напрямку. Тим часом для успішного завершення війни українській армії знадобиться чимало коштів та зусиль. Про це в інтерв'ю The Washington Post заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

За його словами, українській армії зараз необхідні літаки F-16, снаряди та терпіння. Залужний розкритикував союзників за те, що ті досі не надали нам сучасних літаків. Він також зазначив: його дратує, коли кажуть, що наступ йде повільно: за його словами, "це проблема спостерігачів", якщо поступ відбувається не так швидко, як їм хотілося б.

Головком додав: для швидшого просування потрібно більше зброї від західних союзників – а також винищувачі F-16, щоб отримати перевагу у повітрі. Західні країни ніколи не розпочали б наступ без переваги в повітрі, але Україна досі не отримала сучасних винищувачів. Воювати без літаків − це як іти проти зброї з луками і стрілами, вважає Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

"Це не шоу, на яке дивиться весь світ. Кожен метр землі дається нам кров'ю", - наголосив генерал.

Говорячи про нещодавній бунт Пригожина, головком заявив, що ЗСУ не відчули послаблення оборони росіян на будь-якому напрямку, оскільки "Вагнер" залишив фронт після повідомлень про "повне взяття" Бахмута.

"У мене багато страхів, і "Вагнер" серед них. І вони не єдині. Якщо ми зараз почнемо про це говорити, у мене голова піде кругом ... Наше завдання - підготуватися до гірших і ймовірних сценаріїв. І ми намагатимемося мінімізувати наслідки того, що можливо", - заявив Залужний.

Не забув Залужний і про можливість підриву ЗАЕС, або початку ядерної війни.

"Мене це зовсім не зупиняє. Ми робимо свою роботу. Всі ці сигнали чомусь надходять ззовні: "Бійтеся ядерного удару". Ну що, нам здаватися?", - зазначив головком.
Читайте також: Не тільки Залужний: мільйонний спадок із США отримав Український Католицький Університет ​
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини