xcounter
Calendar Icon

"Тупий розпил прикрили "турботою" про безпеку": ОВА попросили в уряду $350 мільйонів на сирени

Обласні військові адміністрації просять в уряду щонайменше 12,8 мільярда гривень для залучення коштів на придбання систем оповіщення.

Свої проєктні пропозиції ОВА подали на вимогу народного депутата від групи "Довіра" Сергія Шахова та через відповідні розпорядження прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Із листів Шахова зі зведеною інформацію по областях стало відомо, що ОВА визначилися з необхідними витратами на суму щонайменше 9,8 мільярда гривень.

Серед них:

  • Полтавська область — 4,5 млрд;
  • Тернопільська — 2,5 млрд;
  • Сумська — 984 млн;
  • Дніпропетровська — 930 млн;
  • Запорізька — 744,6 млн;
  • Закарпатська — 600 млн;
  • Івано-Франківська — 200 млн;
  • Чернівецька — 109 млн;

Крім того, у розпорядженні журналістів з’явилася проєктна пропозиція від Вінницької ОВА, у якій на системи оповіщення просять 3 мільярди 600 тисяч гривень.

У такий спосіб можна порахувати, що загалом на реалізацію проєктів ОВА просять щонайменше 12,8 мільярда гривень.

Як вказано в самому проєкті, розрахунки для Вінницької ОВА робила компанія "Укрзалізничавтоматика". Розрахунки проводили з огляду на ціни продукції польської компанії Digitex, дистриб'ютором якої в Україні є "Укрзалізничавтоматика".

Ще з одного листа від Секретаріату Кабінету Міністрів стало відомо, що Секретаріат готовий надіслати офіційне звернення до Посольства Великої Британії в Україні для залучення міжнародних коштів, аби впровадити системи оповіщення. Для цього й потрібні проєктні пропозиції від різних ОВА.

"Укрзалізничавтоматика" пов’язана з оточенням депутата Сергія Шахова, а саме з його радником — Миколою Самбожуком, який мав подібний бізнес у Росії та отримував російський паспорт. Самбожук працює секретарем у міжфракційному депутатському об’єднанні від імені якого Шахов надсилає свої запити.

Політолог Юрій Романенко наголосив, що виділення $350 мільйонів на сирени це не що інше, як тупий розпил грошей, який прикрили "турботою" про безпеку.

"На трохи більше половини цих грошей можна побудувати новий завод з виробництва німецьких танків, кілька заводів з виробництва безпілотників, або завантажити весь ринок українських БПЛА і виготовити близько одного мільйона дронів FPV. Шмигаль та компанія, ви ох**ли? Тупий розпил прикрили "турботою" про безпеку", - звернувся політолог до представників уряду.
Читайте також: Корупція в тилу: біженці-керівники Департаменту культури КМДА ініціювали кримінальні справи, аби не сісти за ґрати
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини